BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  GÜNCEL

Çatı adayı değil bohça adayı

AK Parti Adıyaman Milletvekili M. Murtaza Yetiş, muhalefetin çatı adayını yedi yamalı bohçaya benzeterek, “Muhalefet ne yaparsa yapsın, hang...

Abone ol

AK Parti Adıyaman Milletvekili M. Murtaza Yetiş, muhalefetin çatı adayını yedi yamalı bohçaya benzeterek, “Muhalefet ne yaparsa yapsın, hangi strateji ile hareket ederse etsin AK Parti’nin adayı kazanacak. AK Parti artık sadece Türkiye’ye değil, tüm mazlum coğrafyalara mal olmuş bir partidir" dedi.
Muhalefetin AK Parti’nin arkasındaki millet gücünü göremediğini, muhalefetin mevcut durumu analiz edemediğini belirten Yetiş, çatı aday olarak uzun bir süre merakla beklenen adayın AK Parti adayının karşısında bir şansının olmadığını söyledi. İhsanoğlu’nun çatı aday değil ancak ’yedi yamalı bohça aday’ olabileceğini ifade eden Yetiş şunları söyledi:
"Cumhuriyet tarihi boyunca vesayet altında olan cumhurun makamı AK Parti ile yeniden millette dönmüştür. İlk defa yapılacak olan seçimle de millet kendinden olan birini bu makama taşıyacaktır. Bu aday da AK Parti’nin gösterdiği aday olacaktır. Çünkü AK Parti milletin partisidir. Partimiz milletin başına çöreklenmiş, kendi dışında kimsenin mutluluğuna, kalkınmasına, insanca yaşamasına tahammülü olmayan küçük bir ayrıcalıklı azınlığın kalelerini yıkmış, millet yolunda hizmetkârım diyen bir liderin öncülüğünde emin adımlarla ilerleyen bir partidir. Tüm mazlum coğrafyaların umudunu yeşertmiş olan AK Parti büyüyerek, güçlenerek yoluna devam edecektir. Gösterdiği aday büyük bir zaferle bu seçimden çıkacaktır. Muhalefetin aylar sonra belirlediği mevcut aday çatı aday yerine ancak yedi yamalı bohça aday olarak tanımlanabilir. Bu yedi yamanın birincisi Suud finansmanı, ikincisi CHP Kemalizmi, üçüncüsü cemaat takiyyesi, dördüncüsü MHP milliyetçiliği, beşincisi Saadet ve BBP dinciliği, altıncısı işçi parti ulusalcılığı, yedincisi ise AB ve ABD senaristliğidir. Baronların, ulusalcıların, ülkücülerin, paralelcilerin, uluslararası senaristlerin hep birlikte birer yamasını oluşturdukları bu bohça adayın dikiş tutması mümkün değildir. Bütün bu unsurların edeceğinin toplamı ancak yüzde 40 tır.”
(İHA)