BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Castro'dan eşcinsellere destek

Almanya'nın eşcinseller yürüyüşüne Küba'nın eski lideri Fidel Castro'nun yeğeni Mariela Castro da katıldı.

Abone ol

Hamburg'un Lange Reihe semtinde başlayan ve kortejler eşliğinde Jungernstieg semtine kadar devam eden yürüyüşe Mariela Castro'nun yanı sıra "Yeşil Alternatif Liste" (GAL) adlı partinin başkanı Katharina Fegebank, Eimsbüttel Belediye Meclisi Üyesi Gülnur Can, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Eyalet Meclisi Grubu Başkanı Michael Neumann ve SPD Federal Meclis Üyesi Johannes Kahrs da katıldı.
Küba Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi Müdürü olan kadın hakları savunucusu Mariela Castro, bazı Alman gazetecilere yaptığı açıklamada, cinsiyet değişimi için yapılan ameliyatların ücretsiz olması gerektiğini belirterek, "Cinsel kimlik benim için bir insan hakkıdır" dedi.

Süslü ve farklı kıyafetleri ile dikkat çeken eşcinseller "Anayasada eşitlik", "Çiçek yerine eşit haklar" ve "Ayrımcılığa hayır" yazılı pankartlar taşıdı. Eşcinseller kortejler eşliğinde dans ederek şehir merkezinde saatlerce eğlendi.

2003 yılından bu yana çeşitli kentlerde bir eğlence olarak kutlanan CSD, Almanya'da da, New York'ta 1969 yılının haziran ayında eşcinsellerin Christopher Street adlı caddede polisle çatışması ve çok sayıda eşcinselin çatışmalarda hayatını kaybetmesinden sonra daha fazla hoşgörü isteği ile düzenlenmeye başladı.