BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

CAS tamamlandı

UEFA tarafından verilen Avrupa Kupaları’ndan 2 yıl men cezası ile ilgili CAS’a başvuran Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Uluslararası Spor Tahkim ...

Abone ol

UEFA tarafından verilen Avrupa Kupaları’ndan 2 yıl men cezası ile ilgili CAS’a başvuran Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun görüşüldüğü duruşmalı toplantı sona erdi.

10 SAAT SÜRDÜ
Merkezi İsviçre’nin Lozan kentinde bulunan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ndeki (CAS) duruşma iki gün sürdü. AS’taki davayı CAS tarafından atanan başhakem Hollandalı Hendrik Kesler, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından seçilen Alman Ulrich Haas ve UEFA tarafından seçilen Portekizli Rui Botica Bastos’tan oluşan 3 kişilik hakem heyeti yönetti.
CAS’taki 2. gün duruşması TSİ 09.37’de başladı. Öncelikle tanık olarak dinlenen Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan’ın ifadesi tamamlandı. Ardından 2010-2011 sezonundaki Gençlerbirliği - Fenerbahçe, Fenerbahçe - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sivasspor - Fenerbahçe ve Fenerbahçe - Ankaragücü maçlarıyla sorulan diğer karşılaşmalara ilişkin tanık ifadelerine geçildi. Başkanvekili Abdullah Kiğılı ve eski asbaşkanlardan Murat Özaydınlı da tanıklar arasında yer aldı.

KARAR 28 AĞUSTOS’TA
Kaleci antrenörü Murat Öztürk, Emenike’nin menajeri Erdem Konyar, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Sivaspor kalecisi Korcan Çelikay ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor eski futbolcusu İbrahim Akın da tanık olarak dinlendi.Ardından Başkan Aziz Yıldırım savunmanın bir parçası olarak görüşlerini aktardı.Yaklaşık 10 saat süren ikinci gün duruşması Fenerbahçe Spor Kulübü ve UEFA avukatlarının son değerlendirmelerini sunması ile sona erdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin kararını 28 Ağustos Çarşamba günü açıklaması bekleniyor.
(İHA)