BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  DÜNYA

Beşiktaş avantajı elinde tutamadı

UEFA Avrupa Ligi Play-off ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Norveç temsilcisi Tromso’ya 2-1 yenildi. <br/>Alfheim Stadı’nda oynanan maça siy...

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi Play-off ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Norveç temsilcisi Tromso’ya 2-1 yenildi.
Alfheim Stadı’nda oynanan maça siyah-beyazlılar; Tolga, Sivok, Escude, Ersan, Dentinho, Veli, Fernandes, Olcay, Hutchinson, Serdar ve Almeida onbiriyle başladı. Siyah-beyazlılar 9. dakikada Almeida’nın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarı Tromsolu oyuncuların vuruşuyla başladı. Ev sahibi ekip 49. dakikada Bendiksen ile skora denge getiren golü buldu. 47. dakikada Ersan’ın ceza sahası içinde Ciss’e yaptığı müdahale sonucu kazanılan penaltı vuruşunu Bendiksen gole çevirdi (1-1). İkinci yarının hemen başında gol bulan Tromso, bulduğu moralle atak bir oyun sergilemeye çalıştı. Siyah-beyazlılar, ikinci yarıdaki 15 dakikalık bölümde ilk yarıdaki etkili oyunundan uzak bir görüntü çizdi. 60. dakikada Dentinho yerini Gökhan Töre’ye bıraktı. İlerleyen dakikalarda topa daha fazla sahip olan Beşiktaş, kanat akınlarıyla üstünlük sayısı bulmaya çalıştı. 68. dakikada ceza sahası önünde Escude’den topu kapan Pritchard, ceza sahasına girdi ve topu ağlara gönderdi (2-1). 73. dakikada Olcay yerini Oğuzhan’a bıraktı. 78. dakikada Gökhan’ın pasında topa sahip olan Serdar, adam eksilttikten sonra ceza sahası önünden kaleye şutunu gönderdi, top az farkla dışarı çıktı. Siyah-beyazlılar, 83. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Fernandes’in ortasında topa iyi yükselen Ersan’ın vuruşunda kaleci topu güçlükle kurtardı. Maçın son bölümünde skora denge getirmek için yüklenen Beşiktaş, aradığı golü bir türlü bulamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Beşiktaş, bu skorla sahasında oynayacağı rövanş maçı için avantajı rakibine verdi.
(İHA)