BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.413,89
HABER /  GÜNCEL

Çarşı eylemlerden çekiliyor mu?

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtlayan Başbakan Yarımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Çarşı grubunun gösterilerden tamamen çekildiğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Bakanlar Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtlayan Başbakan Yarımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Çarşı grubunun gösterilerden tamamen çekildiğini açıkladı.

Bülent Arınç, gazetecilerin 'Çarşı Grubu üyesinin bıçaklanması sorusu üzerine' verdiği yanıtta, " Burada içki içilmesin dediği için bıçaklanmıştı. Arkadaşımızın taburcu olurken söyledikleri Türkiye’ye ibret olmalıdır. Bu yaşananları asıl kimlerin provoke ettiğini göstermektedir. Çarşı Grubu bu gösterilerden tamamen çekilmektedir. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının da işin geldiği bu noktadan sonra biz bu iste yokuz diyerek çekildiklerini ya da çekileceklerini düşünüyorum" dedi.

Konu ile ilgili Çarşı Grubu'ndan şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

ÇARŞI'DAN AÇIKLAMA

Arınç'ın sözlerinin ardından ilk açıklama, Çarşı'nın tanınmış isimlerinden yazar Emrah Serbes'den geldi. Serbes, "Çarşı Gezi Parkı'ndan çekilmiyor. Taksim Dayanışması 'Eylem bitti' diyene kadar parktayız. Resmi açıklama yapmak gerekiyorsa yarın o da yapılır" dedi.

Bu arada Çarşı'nın resmi Twitter hesabında, grubun lideri Alen Markaryan'ın şu açıklaması yayımlandı:

"Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günden bu yana birçok gazete ve televizyon kanalından röportaj isteği gelmesine karşın hiçbir gazete muhabiriyle görüşmedim, görüş bildirmedim ve hiçbir televizyon programına katılmadım. Kamuoyuna duyurulur.'