BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.506,71
HABER /  SPOR

Carlostan geciken itiraf

Roberto Carlos, takımının Chelsea ile yaptığı maç için itiraf gibi açıklamada bulundu.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, ''Chelsea maçında oynayabilseydim, bunu Avrupa deneyimlerime dayanarak söylüyorum, finale dek gider, oyun orada çözülürdü'' dedi.

FBTV'de canlı yayına telefonla katılan Roberto Carlos, ''İyi bir Carlos, Şampiyonlar Ligi'nde finalde oynardı'' derken, geride kalan sezon ile gelecek sezonu değerlendirdi.

Sakatlığı nedeniyle sezonun son haftalarında forma giyemeyen Roberto Carlos, sakatlığıyla ilgili olarak evinde yeni bir aletle tedavisini sürdürdüğünü, gelecek hafta çekilecek MR'dan sonra fizik ve topla çalışmalara başlayacağını söyledi. Carlos, ''Kamp dönemi için kendimi yüzde yüz hazır duruma getireceğim'' dedi.

Manchester United ile FC Chelsea arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi finalini de değerlendiren Brezilyalı futbolcu, ''Eğer Türkiye'de kalıp sakatlanmasaydım, iyi bir Carlos Şampiyonlar Ligi'nde finalde oynardı'' diye konuştu.

Carlos, şunları kaydetti:

''Hepimiz Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki performansını biliyor. Bu performans bizim olduğu kadar herkes için dikkat çekiciydi. Çünkü Fenerbahçe, tüm Avrupa maçları boyunca göze hoş gelen bir futbol oynadı. Chelsea maçında oynayabilseydim, bunu Avrupa deneyimlerime dayanarak söylüyorum, finale dek gider, oyun orada çözülürdü. Maçı dikkatle izledim. Futbol adına güzel bir karşılaşma olmadı. Gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'yi en iyi biçimde temsil edeceğimizi, en azından final oynayacağımızı düşünüyorum.''

Lig şampiyonluğunun yitirilmesiyle ilgili olarak da Carlos, ''Ezeli rakibimize yenilince şampiyonluğu yitirdik, ama Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yine oynayacağız. Kimse merak etmesin, gelecek sezon 3 kupayı birden almak için mücadele edeceğiz, yeter ki doğru şeyleri yapalım. Çünkü Fenerbahçe'nin nasıl kadrolara sahip olduğunu herkes gördü'' dedi.

İstanbul'u ve evini özlediğini ifade eden Carlos, ''Şu an Sao Paulo'dayım. İstanbul'a ailemle birlikte tam anlamıyla alıştım diyebilirim. Evimi ve İstanbul'u özledim. Bir an önce tedavilerimi bitirip İstanbul'a dönmek ve taraftarlarımızın istediği Fenerbahçe'yi göstermek istiyorum'' diye konuştu.
Brezilya'da bulunduğu süre içinde birçok kişinin Fenerbahçe ile yakından ilgilendiğini de ifade eden Roberto Carlos, ''Burada artık Fenerbahçe çok tanınıyor. Geçen gün girdiğim bir dükkandaki 4 kişi benden Fenerbahçe forması istedi. Fenerbahçe'den daha çok haber almak istiyorlar. Forma bulabilecekleri adresi soruyorlar. Çok net bir biçimde söyleyebilirim ki, katıldığım tüm organizasyonlarda Fenerbahçe'nin ne denli önder bir kulüp olduğunu anlatıyorum. Sakin bir biçimde dinliyorlar. Ben de bundan çok mutlu oluyorum'' dedi.