BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya'ya 12. kreş açıldı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 120 çocuk kapasiteli Ümitköy kreşinin temelini attı. Böylece Türkiye'de en çok kreşe sahip olan Çankaya Belediyesi, kreş sayısı 12'ye çıkardı.

Abone ol

Kreşin yapımı tamamlandığında 120 çocuk kaliteli ve uygun ücretle Çankaya’da eğitim alacak. Belediye 2 yıl içerisinde toplamda yapacağı 6 kreşle 2 bin çocuğa hizmet verecek.

Taşdelen:  “İnsan değişir ve gelişirse kentler değişir ve gelişir. Çocuklarımızı geliştirirsek ülkemizi de geliştirmiş oluruz”

Çankaya Belediyesi, 3-6 yaş arası çocuklara eğitim verdiği kreşlerin sayısını artırıyor. Belediye 11 olan kreş sayısını, Ümitköy’de temelini attığı kreşle birlikte 12’ye çıkardı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, temelini attıkları kreşler ve programa aldıkları ile birlikte 2 yıl içerisinde 2 bin çocuğa hizmet vereceklerini söyledi. Taşdelen, ayrıca bu dönem Çankayalıların 1000 kişilik kültür merkezi ve 200 öğrenci kapasiteli yurda kavuşacaklarının müjdesini de verdi.

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’in de katıldığı temel atma töreninde, Belediye’nin çocuklara ve okullara yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesi’nin Çankaya Çocuk Kitapları serisi ile 150 bin çocuğu okumaya teşvik ettiklerini belirtti. Taşdelen, bu yaz okulları yeni eğitim öğretim yılına hazırlayan çok geniş bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, 64 okulda kapsamlı tadilat yürüttüklerini kaydetti. Taşdelen, ayrıca toplam 140 okulda bakım, bahçe düzenlemesi ve temizlik çalışması yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Belediye’nin sahip olduğu 11 kreş ve 3 etüt merkezi ile bin 400 çocuğa hizmet götürdüğünü bildiren Taşdelen, Çankaya’nın Türkiye’deki en fazla kreş hizmeti veren belediye olduğuna dikkati çekti. Başkan Taşdelen, temelini attıkları 12. kreş ve yakında yapımına başlanacak Zafertepe Kreşi ile birlikte bu yılın sonunda 1640 çocuğa hizmet vereceklerini söyledi.

screen-shot-2015-08-21-at-3.01.41-pm.png
 “ÇOCUKLARI ÇAĞDAŞ BİREYLER OLARAK YETİŞTİRİYORUZ”

Çankaya’nın Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet ile özdeşleşen bir değeri olduğunu ifade eden Alper Taşdelen, “Çocuklarımızın çağdaş birer birey olmaları yolunda yetiştirmek için bilimle, edebiyatla, sporla ve çevre bilinciyle yetişmesini, doğaya ve canlılara sahip çıkmasını sağlamak amacıyla büyük adımlar atıyoruz, devamını da getireceğiz. İnsanı geliştirirsek kentleri de geliştirmiş oluruz. Çocuklarımızı geliştirirsek ülkemizi de geliştirmiş oluruz. Biz kararlılıkla, geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi eğitim almaları için çaba gösteriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürüyecek çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz “ dedi.

KESKİN: “ÇANKAYA MAKUS TALİHİNİ YENDİ”

Temel atma töreninde bir konuşma yapan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de ülkede bir süredir yaşanan terör olayları, çatışma ortamı ve idari belirsizlikten kaynaklı olarak neredeyse her işin durma noktasına geldiğini anlatarak, Çankaya Belediyesi’nin bu ortamda hizmete devam ettiğini söyledi.  Keskin, “Çankaya makus talihini yendi. Biz, genç başkan Alper Taşdelen'in hızına yetişemiyoruz. Çankaya'nın sokakları ve caddeleri birer şantiye alanı gibi. Çankaya'ya 10 yılda atılan asfaltı Sayın Taşdelen 1,5 yılda atarak bir rekoru gerçekleştirdi Temeli atılan bu kreşle vatandaşlarımızın ‘Çankaya laik ve demokratik eğitim veriyor. O yüzden Çankaya’yı tercih ediyoruz’ taleplerini de karşılamış olacağız.  ” şeklinde konuştu.

 

Bu yıl içerisinde faaliyete başlayacak kreşin temelinin atılmasının ardından Başkan Taşdelen, çocuklarla bir araya geldi ve Çankaya Belediyesi’nin çocuklar için tasarladığı saatleri hediye etti.