BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,53
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya'da çöp toplamada devrim

Çankaya Belediyesi Yüksel Caddesi'nde yeni bir temizlik sistemi oluşturuyor.

Abone ol

Kızılay kent merkezini yenileme projesi kapsamında Konur, Karanfil ve Yüksel Yaya bölgelerinde yenileme çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, bölgedeki olumsuz görünüm ve çevresel etkileri ortadan kaldırabilmek amacıyla yeni bir çöp toplama sistemi oluşturabilmek için harekete geçti.

Yeni çöp toplama sistemine göre, Çankaya Belediyesi artık çöpleri sokağa bırakılmadan doğrudan bina içlerinden toplayacak.

Tek tek tüm binalara ihtiyaçlarına yetecek büyüklükte çöp konteynerleri dağıtan Çankaya Belediyesi, bu konteynerler içinde biriktirilen çöpleri belediye çöp kamyonlarının 18.00, 20.00, 22.00 ve 24.00 saatleri arasında düzenleyeceği dört ayrı seferinde dışarıya çıkarılmadan bizzat bina içinden toplayacak.

Böylece dışarıda çöp birikmesi ve bu birikmeden oluşan olumsuz sağlık koşulları ve kötü görüntülerin önüne geçilecek.

Bina yönetimlerinden ambalaj atıkları ile organik çöplerin birbirinden ayrı olarak toplanmasını isteyen Çankaya Belediyesi, geri dönüştürülebilir plastik, kağıt, karton, cam, metal ambalaj atıklarını her gün 09.00-11.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında görev yapacak ambalaj atıkları toplama aracıyla ayrı olarak toplayacak.

Çankaya Belediyesi ambalaj atıkları ve diğer ıslak çöplerin karışık olarak biriktirilmesi, sokağa bırakılması ya da belediye görevlileri dışındaki toplayıcılara verilmesi halinde 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Kabahatler Kanunu'na göre bu uygulamayı yapanlar hakkında idari yaptırım cezası uygulayacak.