BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Çankaya seçimi totoya döndü

Erkan Mumcu, ''Cumhurbaşkanlığı işinin bir seçim-totoya dönüşmüş olmasından fevkalade üzgünüm'' dedi ve ekledi;

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Cumhurbaşkanlığı işinin bir seçim-totoya dönüşmüş olmasından fevkalade üzgünüm'' dedi.

Mumcu, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Kulübü tarafından Eresin Topkapı Otel'de düzenlenen ''Ekonomi Zirvesi 2007'' toplantısında yaptığı konuşmadakimin cumhurbaşkanı olacağı meselesinin hiç önemli olmadığını belirtti ve şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanını kimin seçeceği, kimin cumhurbaşkanı olacağından daha önemlidir. İktidar ve ana muhalefet aralarında giriştikleri bir ağız dalaşıyla büyük bir gerçeği Türkiye'den gizliyorlar. Türkiye, cumhurbaşkanını halkın seçeceği bir sisteme girmekle aslında yürütmede daha demokratik ve halkın iradeyi kime verdiğini bildiği, hesabı kimden soracağını bildiği bir düzene geçiş fırsatı yakalayacaktır. Ama hala kılık-kıyafet, kim çıkar, çıkmaz bunları konuşuyoruz. Cumhurbaşkanlığı işinin bir seçim-totoya dönüşmüş olmasından fevkalade üzgünüm. Bu Türkiye'ye hiç yakışmayan bir tablodur. 73 milyonun karşısına çıkıp da 'kardeşim ben adayım, değilim' diyebilecek cesarette bile olmamaları çok ayıp bir şeydir. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda anayasa değişikliğine imza vermekten kaçınan CHP'nin halkın seçmesine karşı olduğunu ifade etmesi gerekir. AK Parti'nin de kendi adayı kimse milletten saklamadan açık bir şekilde söylemesi gerekiyor.''