BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.437,12
HABER /  POLİTİKA

Canikli'den Almanya'ya çağrı: Bizim sistemi verelim

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Almanya'nın Türkiye'deki referandum sürecine ilişkin taraf olmasını eleştirdi.

Abone ol

Mevcut sistemin ısrarlı bir şekilde Türkiye'de uygulanmasını arzu eden, talep eden ülkelerin olduğuna dikkati çeken Canikli Almanya'ya da çağrıda bulunurken ''Bizim sistem çok mu iyi? Sana verelim sen al, sen kullan Almanya'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bu sistemin babayı oğula düşman edebileceğine işaret ederek, "Uygulandığı 1982'den 2007 yılına kadar Cumhurbaşkanları başbakanlar arasında kavga hiç eksik olmamış. Bu sistemi nereye götürürseniz götürün kavga çıkar kesin. Sonuçta her yerde son sözü söyleyecek bir kişinin olması gerekiyor, iki olmaz. Her yerde öyle, son sözü söyleyen birden fazla kişiyi getirdiğin zaman kavga çıkar." dedi.

"ALMANYA ÇOK İSTİYORSA BİZİM SİSTEMİ VERELİM"

"Mesela Almanya 'hayır' kampanyası yapıyor. Terör örgütleriyle beraber Almanya'nın meydanlarında terör örgütü PKK, Fetullahçı Terör Örgütü hep birlikte Alman hükümetinin desteğinde 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Alman hükümeti de onlara destek veriyor. Yani Almanya'nın 'hayır' kampanyası yürütmesi ne demek? Türkiye'ye diyor ki yani 'siz de uygulanan sistem değişmesin, aynen kalsın.' Bizim sistem çok mu iyi? Sana verelim sen al, sen kullan Almanya. Yanına istersen bonus olarak Kılıçdaroğlu'nu, Fetullahçı başını Pensilvanya'daki işte her neyse HDP'yi filan da verelim istersen. Ama kendisi bunu almıyor, kendisi son sözü tek bir kişinin söylediği güzel bir sistem kurmuş ülkesinde uyguluyor ama bize diyor ki 'hayır' diyor. Sen mevcut sistemi devam ettireceksin. Yok öyle yağma bu millet ne yapacağını çok iyi biliyor. Bu milletin ne yapacağını 16 Nisan akşamı göreceksin, herkes görecek, dünya görecek 16 Nisan akşamı. Sandıklar patlasın Eynesil'de dünya sen gör bakalım."