BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.435,70
HABER /  GÜNCEL

Caner: Galatasaray’ı yenmek...

Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, Galatasaray’ı yenmenin çok güzel bir duygu olduğunu ve Süper Kupa’nın ardından bu sezonki diğer kupalara ...

Abone ol

Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, Galatasaray’ı yenmenin çok güzel bir duygu olduğunu ve Süper Kupa’nın ardından bu sezonki diğer kupalara da talip olduklarını söyledi.
Caner Erkin, Fenerbahçe Dergisi’nin Eylül ayı sayısına açıklamalarda bulundu. Süper Kupa Finali’ndeki galibiyetin ardından sezona kupa ile başlamanın mutluluk verici olduğunu belirten Erkin, "Bu kupayı çok istiyorduk. 2 senedir Süper Kupa’da mağlup oluyorduk. Takım olarak bu anlamda çok motiveydik. Maça iyi başladık ve sonuna kadar da öyle devam ettik. Pozisyonlara girdik ve rakibimize neredeyse pozisyon vermedik. Her kademede çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. O sıcağa ve neme rağmen, tempoyu hiç düşürmedik. Uzatma ve penaltılara kalmadan da işi bitirebilirdik ama bu şekilde nasip oldu. Kaçırdığım penaltıyı hayatım boyunca unutamayacağım. Sonuca etki etseydi gerçekten çok üzülürdüm. Galatasaray’ı yenmek çok güzel bir duygu. Bu sezonki diğer kupalara da talibiz. Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Bundan sonra da iyi oyunumuzu devam ettireceğiz. Süper Kupa, taraftarımıza armağan olsun. Bu daha başlangıç" dedi.

"PERFORMANSIMI DAHA DA İLERİYE GÖTÜRECEĞİM"
Sarı-lacivertli futbolcu, geçen sezon kazanılan şampiyonluğu da değerlendirerek, "Fenerbahçe’deki 4 senemde 2. şampiyonluğumu yaşadım. Buradaki ilk şampiyonluğumun benim için çok özel bir yeri var. Geçen sezonki şampiyonluğum ise takıma daha çok katkı yaptığımı düşündüğüm bir sezonun neticesinde elde edilen bir Kupa’dır benim için. Her geçen sene kendimi daha çok geliştirdiğimi söyleyebilirim. Kendi istediğim, içime sinen performansa yaklaşıyorum. Bu sezon performansımı daha da ileriye götüreceğim" diye konuştu.

"KENDİMİ TAKIMIN MUTLAK BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUM"
Kendisini sarı-lacivertli takımın mutlak bir parçası olarak gördüğünü ifade eden başarılı futbolcu, "Böyle görmeye devam edeceğim. Zaten taraftar olsun camia olsun beni en içten şekilde sahiplendiler. Ben de onları kendi ailem gibi görüyorum. İnşallah da uzun süreler böyle devam eder" şeklinde konuştu.

"GÜZEL FUTBOLU İZLETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Caner Erkin, hazırlık kampları ve maçlarının takımın birbirini tanıması açısından önemine değinerek, "Ancak biz zaten birbirimizi çok iyi tanıyan bir ekiptik. Aramıza Diego katıldı ve kısa sürede onunla da kaynaştık. Performansımıza bakınca da bir sıkıntı görmüyorum. Hem oyun anlamında hem de taktik motivasyon anlamında hazırlık sürecimizi tamamladık. Bence geçen seneki güzel futbolu kaldığımız yerden herkese izletmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İSMAİL HOCA TAKIM İÇİN BİR AVANTAJ"
Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal ile ilgili görüşleri sorulan Caner Erkin, "İsmail Hoca’nın teknik direktörümüz olması bence takım için büyük bir avantaj. Zaten hem camianın hem de bizim senelerdir tanıdığımız bir isim. Bizim gerek fiziksel gerek psikolojik performanslarımızı yıllardır en ince detayına kadar bilimsel yöntemlerle takip eden bir hocadır. Tecrübeli ve profesyoneldir. Eksiklerimizi ve neler yapmamız gerektiğini biliyor. Bizlerle samimi olan bir hoca. Karşılıklı samimiyet ve saygı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hocamızın da teknik direktör olarak ilk resmi kupasını verdik. Hepimiz için hayırlısı olsun, güzel bir sezon olacağını düşünüyorum" cevabını verdi.

"ÖNEMLİ OLAN DERBİLER DIŞINDAKİ MAÇLAR"
Erkin, 2014-2015 sezonu fikstürü ile ilgili olarak da, "Ben futbolcu olarak çok fikstüre takılan biri değilim. Tabii ki baktığınızda; Trabzonspor’la, Galatasaray’la, Beşiktaş’la oynayacağımız derbi maçlarını ilk yarı hep dışarıda oynayacağız. İkinci yarı ise derbileri evimizde oynayacağız. Belki bu biraz avantaj gibi gözükebilir ama dezavantaj da olabilir. Çünkü herkes derbiler olarak bakıyor. Bence önemli olan diğer maçlar. Çünkü bu maçlar belirleyici oluyor. Derbi maçlarına zaten futbolcular bir şekilde konsantre oluyor ama diğer kalan takımlara da çok iyi konsantre olup, bu sezonu çok iyi geçirmemiz lazım" açıklamasında bulundu.
Caner Erkin, gelecekte Avrupa’ya geri dönmeyi düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, "Şu ana bakıp değerlendirdiğimde; Başkanımla konuşup 2 senelik bir imza attık. 2 sene bittiğinde ise uzun yıllar burada forma giyeceğime inanıyorum. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum" şeklinde cevap verdi.
(İHA)