BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çanakkale Savaşı'nı hiç böyle okumadınız

Eyüphan Erkul’dan şaşırtıcı bir Çanakkale Savaşı romanı: Savaş Ana

Abone ol

“Hava ışıdığında, kuşluk vaktinde dehşet manzarası da ortaya çıktı: Süngülerle, filintalarla, Revolverlerle, mitralyözlerle ölüm saçılmış, ortalık altlı üstlü cansız bedenlerle dolmuştu.

Verilen emirle eski Anzak siperindeki ganimetler toplandı. Sadıklar dolusu el bombaları, tüfekler, battaniyeler, kutu kutu büyük bisküviler, teneke kutulardaki konserveler, tel örgüler, kalaslar, beyaz sırt çantaları, henüz kullanılmamış onlarca kum torbası, diz hizasında biten üniforma altları, haritalar, ortalığa saçılmış defterler, battaniyeler, kürek sapları, kazmalar, brandalar toplanıp köşede üst üste konuyordu.

Ölülerse geride, eski savaş meydanındaki cenazelerin üzerlerine bırakılmaya çalışılıyor veya yan taraftaki vadiye atılıyordu.”

unnamed.20140331153952.jpg1915... Çanakkale Tarihin en acımasız savaşlarından birine tanıklık etmeye ve vahşetin orta yerinde en "insani" duygularla tanışmaya hazır olun! Bir tarafta Antepli Memet, diğer tarafta Avustralyalı Henry.

İkisi de yirmili yaşlarında, ikisi de gözü kara savaşçıydı. Memet, sevdalısının belalı babasından kaçarken Osmanlı zabitlerine teslim oldu, asker edilip cepheye gönderildi. Henry de, ülkesini "barbarlardan" korumak için cepheye gönüllü yazıldı. Bu iki askerin yolu savaşın ilk günü kesişecekti… Memet ve Henry gibi bütün savaşçılar artık gerçeği öğrenmişti: Ölümsüz olan tek düşman vardır, o da savaş denen illettir!

Eyüphan Erkul’dan şaşırtıcı Çanakkale Savaşı romanı "Savaş Ana" için Destek Yayınları "Gezi ruhunun tarihteki derinlikleri!" demeyi tercih etmiş. 

SAVAŞ ANA

Eyüphan Erkul

Destek Yayınları

248 syf.

17 TL