BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,44
HABER /  GÜNCEL

'Can Suyu' kurban için yollara düştü!

Kurban Bayramı'nda bu yıl da Can Suyu, çeşitli dünya ülkelerinde vekaletle kurban kesti.

Abone ol
Dünyanın birçok bölgesinde Kurban çalışması yapan Cansuyu Yardımlaşma Derneği'nin ekipleri yardıma muhtaç ülkelerde kurban kesimine devam ediyor. Bayrama Perşembe ve Cuma günü giren ülkelerde kurban kesim ve dağıtımları yapılırken bazı ülkelerde ise yarın kesimler yapılacak.
 
Arakan'dan Moro'ya Afrika'dan Uzakdoğu'ya, Balkanlar'dan Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet mağduru coğrafyalar başta olmak üzere farklı ülkelere giden Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri kurban kesimlerinin büyük çoğunluğunu tamamladı. İslam ülkelerinin farklı günlere denk gelen Kurban Bayramı nedeniyle gidilen ülkelerdeki Müslümanlara tabi olarak onlarla aynı gün kurbanları kesen Cansuyu ekipleri bazı ülkelerde ise Türkiye ile aynı günde kurbanları kesti.
 
HEDEF 1 MİLYON 500 BİN İNSAN
 
Hayırsever vatandaşların vekaletlerini verdiği kurbanları keserek 1 milyon 500 bin kişiye ulaşmayı hedefleyen Cansuyu ekipleri, ayrıca gidilen bölgelerdeki mağdur ve yardıma muhtaç insanların durumlarını da ele alarak su kuyularından okullara kadar birçok alanda projeler hazırlıyor. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve hükümet yetkilileri ile de çeşitli görüş alış verişlerinde bulunan Cansuyu ekipleri hemen bütün ülkelerde Türk büyükelçiliklerini de ziyaret ediyor.