BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  MEDYA

Can Ataklı Nihat Doğan'ın programında

Nihat Doğan'ın Can Ataklı'yı konuk aldığı programda sert iktidar eleştirileri havada uçuştu...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Ramazan programlarının "flaş" ismi Nihat Doğan dün akşamki konuğu Can Ataklı oldu.

NİHAT DOĞAN VE CAN ATAKLI SİNERJİSİ

Vatan'dan kovulduktan sonra CHP'den İstanbul Büyükçehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu açıklayan Ataklı Flash TV'de hem seçim propagandası yaptı hem de medya üzerindeki iktidar baskısı tartışmalarını yorumladı. Program boyunca sert iktidar eleştirilerinin yapıldığı sohbette Can Ataklı ile Nihat Doğan arasındaki sinerji gözlerden kaçmadı.

"YEREL SEÇİMLER AKP'Yİ GÖNDERMEK İÇİN BİR ŞANS"

İstanbul için vaattetiği projeler sorusuna cevap olarak henüz CHP'nin adaylığını kabül etmediğini hatırlatan Can Ataklı "şimdi kalkıp şunu yapacağım bunu yapacağım demek gerçekçi değil. Henüz aday değilim sonuçta. Ben superman değilim zaten. Doğru insanları bir araya getirip doğru bir sistemle çalışmayı ve İstanbul'un bir dünya kenti yapmayı vaadediyorum" dedi. İktidardan rahatsız olan ama başka bir alternatif de bulunmadığını düşünen seçmen kitlesini hedeflediğini vurgulayan Can Ataklı, "yerel seçimler bu insanlar için bir fırsat. Rahatsızlıklarını gösterebilecekleri bir şans. CHP'nin adayı bu insanların oylarını alabilecek bir aday olmalı" dedi. "AKP'yi iktidardan göndermek isteyen insanların yerel seçimlerde ortak bir aday etrafında birleşeceğini savunan Ataklı buna talip olduğunu söyledi.

GEZİ SÜRECİNDE 30'DAN FAZLA GAZETECİ İŞSİZ KALDI

"Bu iktidar en güçlü iktidar. Bir dediği iki olmuyor ama hala medyadan şikayetçi oluyor. Ben çözemiyorum bu durumu." diyen Can Ataklı Gezi sürecinde bir medya kıyımı yaşandığını söyledi. "Gezi olaylarıyla birlikte hayatımın en uzun iznini yaptım, sonra da ayrıldım zaten" diyen Ataklı Milliyet'teki depreme değindi:

Sadece Gezi olaylarından bu yana 30'dan fazla gazeteci bir şekilde izne çıkartıldı. Şimdi de aynı şey Can Dündar için söyleniyor. Milliyet'in Genel Yayın Müdürü de değişti. Bakalım ne olacağını göreceğiz.

BANA SEN YAZMA SIKINTI YARATIYORSUN DEDİLER

"Bana diyorlar ki sen yazma sıkıntı yaratıyorsun. Ben de başka çare bulamıyorum ve siyasete yöneliyorum o zaman. Bakarsın yarın öbür gün İstanbul Belediye Başkanı adayı olmuşum mesela. Yani bunun önünü kesemezsiniz. Burada yazmaz orada yazar. Fehmi Koru dedi ki ıssızlaşıyor mesela."