BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL

Bayern Münih Başkanı'na vergi kaçakçılığı suçlaması

Almanya'da savcılar, uzun bir soruşturmanın ardından, Avrupa şampiyonu Bayern Münih takımının başkanı Uli Hoeness'i, sermaye kazanç vergisi ödemeyerek vergi kaçırmakla suçladı.

Abone ol

Almanya'da savcılar, uzun bir soruşturmanın ardından, Avrupa şampiyonu Bayern Münih takımı başkanı Uli Hoeness'i vergi kaçırmakla suçladı.

Uli Hoeness'in avukatlarının suçlamalara bir ay içinde yanıt vermesi gerekiyor. Bu sürenin sonunda Münih'te bir mahkeme, suçlamalarla ilgili dava açılıp açılmayacağına karar verecek.

Eski futbolcu Hoeness, bildirimde bulunmadığı İsviçre'deki bir banka hesabı nedeniyle kendisini yetkililere ihbar etmişti.

Uli Hoeness'in gizli banka hesabı ülkede ciddi bir tartışma yaratmış, Başbakan Angela Merkel'in sözcüsü, eski Batı Alman millî futbolcunun Başbakan’ı hayal kırıklığına uğrattığını söylemişti.

Soruşturma ve suçlamalara konu olan vergi miktarının ne kadar olduğu konusunda ne yetkililer ne de Uli Hoeness bir açıklama yaptı. Ancak Alman basını, Bayern Münih Başkanı'nın, 10 yılı aşkın süredir milyonlarca Euro'yu İsviçre'deki bu hesaba aktardığını iddia ediyor.

Hoeness'in sermaye kazanç vergisi ödemediği iddia ediliyor.

Münih Savcılığı sözcüsü Ken Heidenreich, vergi gizliliği yasalarını gerekçe göstererek, Hoeness hakkındaki iddianameyle ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

Heidenreich "Biz iddianamemizi Münih Federal Mahkemesi'ne sunduk. Savunmanın bu suçlamalara yanıt vermek için bir ay zamanı var" dedi.

Mayıs ayında Bayern Münih Danışma Kurulu, hakkındaki soruşturmaya rağmen, Uli Hoeness'in görevinde kalmasına karar vermişti.