BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çamlıdere'de organik bal üretildi

Kuzey Ankara Havzası Organik Arıcılık Projesi kapsamında üretilen organik balın hasadı gerçekleştirildi.

Abone ol

Çamlıdere`nin Dörtkonaklar köyünde yapılan hasatta, organik balın önemine dikkat çekilerek, üreticilere teşvikinin devam ettirileceği mesajı verildi.

Hasat töreninde konuşan Ankara Tarım İl Müdürü Ruknettin Ceyhun, 2006 yılında uygulanmaya başlayan Organik Bal Üretim Projesi`nin Türkiye`de emsali olmayan bir büyüklükte ve başarıyla devam ettiğini belirterek, mevcut havzada bin 360 adet arılı koloni oluşturulduğunu söyledi.

Arıcılığın Türkiye`de önemli yerinin bulunduğuna işaret eden Ceyhun, `Türkiye bal kovanı bakımından dünyada 2. ancak üretimde 4. sırada. Bir bal kovanından 17 kilo üretim sağlanıyor, iyi bir üretimle bu 40 kiloya kadar çıkabilir.` dedi.

Ankara`nın arıcılık faaliyetleri bakımından çok uygun olduğunu ifade eden Ceyhun, Ankara`da organik bal üretimi yapılabilecek 50 civarında havzanın bulunduğuna işaret etti.

Sentetik ilaçların bal üretiminde önemli zararları olduğuna dikkat çeken Ceyhun, bunun önüne geçmek için dikkat ettiklerini dile getirdi.
Kuzey Ankara Havzası Organik Arıcılık Projesi kapsamında 89 çiftçinin arıcılık konusunda eğitildiğini aktaran Ceyhun, Çamlıdere ve Kızılcahamam`da uygulanan projeye ek olarak gelecek yıl Nallıhan`da da Organik Arıcılık Projesi`nin geliştirileceğini açıkladı.

Daha sonra davetliler ve protokol, Dörtkonak Köyü Organik Bal Üretimi Havzası`nı gezerek, buradaki çiftçilerden bal üretimiyle ilgili bilgi aldı.
Törene, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Ceylan, Tarım Bakanlığı yetkilileri ve davetliler katıldı.