BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  DÜNYA

Çalıntı alyansın sahibi aranıyor

İstanbul Kağıthane’de çalıntı altınları, kuyumcudan satın aldıkları altınların arasına koyarak piyasaya sürmeye çalışan şebeke çökertildi.<b...

Abone ol

İstanbul Kağıthane’de çalıntı altınları, kuyumcudan satın aldıkları altınların arasına koyarak piyasaya sürmeye çalışan şebeke çökertildi.
Edinilen bilgilere göre olay, Kağıthane’de bir kuyumcunun yüklü miktarda altın satışı yapıldığı yönündeki ihbarı üzerine ortaya çıktı. Talatpaşa Caddesi’nde bir kuyumcuya 33 bin lira değerinde altın satan çeteye operasyon yapan polis, Ö.B. isimli şüpheliyi gözaltına aldı. Çetenin biri kadın 4 üyesi ise çalıntı bir araçla kayıplara karıştı.
Olayı soruşturan polis, satış yapılan kuyumcunun güvenlik kamera görüntülerini de inceledi. Aynı kuyumcudan birkaç gün önce 20 bin TL değerinde altın alan şebekenin, aynı altınları aralarında çalıntı altınları da koyarak kuyumcuya 33 bin liraya sattığı belirlendi. Çetenin aynı yöntemle başka kuyumculara altın sattığı ifade edildi. Polisin el koyduğu bilezik, kolye, yüzük ve çeşitli takıların arasında "Güzide - Alper" isimlerinin yazılı olduğu 2 alyans dikkat çekti. Polis bir yandan kaçan altın hırsızlarını diğer yandan ise alyansın sahibi çifti arıyor.
(İHA)