BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çalımbay FB maçı öncesi net konuştu

Çalımbay: Şampiyonun kimin olacağı bizi ilgilendirmiyor

Abone ol
Şampiyonluk düğümünü çözecek Sivasspor - Fenerbahçe maçı öncesi 'Sivas Fenerbahçe'ye maçı verecek' söylentilerine teknik direktör Rıza Çalımbay cevap verdi. Şampiyonun kimin olacağının kendilerini ilgilendirmediğini belirten Çalımbay, "Biz kendimize yakışanı yaparak aynı futbolumuzu oynayacağız" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında oynanacak ve sonucu şampiyonluğu yakından ilgilendiren Sivasspor - Fenerbahçe maçı Pazar günü saat 20.00'da başlayacak. Ev sahibi Sivasspor, bu maçın hazırlıklarına iki günlük iznin ardından bugün başladı. İdman sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, hazırlıklar ve takımdaki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Fenerbahçe maçının rakip açısından öneminin farkında olduklarını belirten Çalımbay, kendilerinin de kesinlikle şaibeye yer vermeyecek bir oyun sergileyeceklerini ifade etti. Hem Fenerbahçe hem Trabzonspor'un sezon boyunca şampiyonluğu hak eden bir performans sergilediklerini dile getiren Çalımbay, "Sivasspor olarak biz, bize yakışan futbolu ortaya koyacağız ve mücadelemizi yapacağız. Kesinlikle şaibeli bir şey olmayacak" dedi.

Sezonun son maçında ve sürekli kendilerine destek olan taraftarları önünde mağlup olmak istemediklerini vurgulayan Çalımbay, şampiyon kim olursa olsun kendileri için fark etmediğini söyledi. Herkesin kendisine göre çeşitli senaryolar çizebileceğini kaydeden Çalımbay, "Bizim için Trabzonspor veya Fenerbahçe'nin şampiyon olması fark etmez. Hangi takım şampiyon olursa olsun biz aynı futbolumuzu ortaya koyacağız. Bizim takım ayırma gibi bir düşüncemiz olamaz. Benim olduğum yerde, diğer şeylerin olması da mümkün değil" diye konuştu.

Fenerbahçe ile oynayacaklarının da altını çizen Çalımbay, rakiplerinin son 16 haftadır kazandığını hatırlattı. Oynayacakları maçın 3 ihtimalli olduğunu belirten Çalımbay, "Biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ancak Fenerbahçe ya da biz kazanabiliriz. Karşılaşma beraberlikle de sonuçlanabilir. Taraftarımız için sahamızdan galibiyetle ayrılmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Takımda Pedriel'in hafif sakatlığının olduğunu ve Sandro'ya ise eşi hasta olduğu için izin verdiklerini belirten tecrübeli teknik adam Çalımbay, maçın önemi ve şaibelere meydan vermemek için diğer futbolculara izin vermediklerini söyledi. Bir soru üzerine Çalımbay, Fenerbahçe maçıyla ilgili futbolculara özel prim verilmeyeceğini de söyledi.