BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çaldılar, yediler, yattılar, kaçtılar

Adana'da sahipleri tatilde olan eve giren hırsızlar, 110 bin TL ile bir çuval eşya çaldı ama asıl önemlisi...

Abone ol

Adana'da sahipleri tatilde olan eve 2 gün üst üste giren kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 hırsız, 110 bin TL’lik ziynet eşyası ve para çaldı. Hırsızların, kendilerininmiş gibi hareket ettikleri evde yemek yiyip banyo yaptıkları, yatıp uyudukları anlaşıldı.

Ev sahibi Koç ailesinin hırsızlıktan 5 gün sonra tatilden dönmeleri ile ortaya çıktı. Çiftçilikle uğraşan 72 yaşındaki Abdullah Koç, eşi 71 yaşındaki Semiha, kızları 41 yaşındaki Suzan ve 30 yaşındaki Kezban Koç ile birlikte Mersin'e tatile gitti. 5 gün sonra tatilden dönen aile, eve hırsızların girdiğini anlayınca polise başvurdu. Gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede banyo ve yatakların kullanıldığını, evdeki kasanın oksijen kaynağıyla açıldığı ve buzdolabındaki yiyecek, içeceklerin tüketildiğini belirledi. Eşyaların büyük bölümü dağıtılan evde, yatak odasındaki dolap ile banyoya taşınıp oksijen kaynağıyla açılan kasanın içinde bulunan 110 bin TL değerindeki ziynet eşyası ve paranın çalındığı saptandı. Semiha Koç'un kızları için hazırladığı çeyizlik eşyalarla, terlik, nevresim takımı, giysi, başörtüsü, havlu, saç kurutma makinesi, tarak gibi eşyaların da çalındığı belirlendi.

Kapsamlı soruşturma başlatan polis ekipleri, apartmanın 1'inci katındaki dairenin altında bulunan eczanenin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Kamera görüntülerinde, 3 kişinin saat 05.00 sıralarında evin arkasından eczane kepenginden tırmanarak balkona çıktığı görüldü. Görüntülerde, hırsızların bir süre sonra balkondaki demir kapıyı kırarak girdikleri evden çuvallarla eşya taşıdıkları olduğu anlaşıldı. Hırsızların 2'nci kez girdikleri evde geceyi geçirdikleri de güvenlik kamerası görüntülerinden saptandı. Hırsızlığı gözyaşları içinde anlatan Semiha Koç, 20 yıllık emeklerinin çalındığını, hırsızların bir an önce bulunmasını istediklerini belirterek şunları söyledi: “Tatilden döndüğümüzde evi dağınık bulduk. Salondaki kasayı banyoya götürüp, açmışlar. Eve 2 gün üst üste girmişler. Sanırım ilk gün, dolaptaki 10 bin lira değerindeki altınları almışlar. İkinci gün oksijen kaynağı getirip, kasayı açmışlar. Evdeki eşyalar yerle bir olmuş. Her tarafı karıştırmışlar. Sanki kendi evleri gibi hareket etmişler. Terlikten kazağa, oyuncaktan kızlarıma hazırladığı çeyize varana kadar beğendikleri her şeyi almışlar. Oyuncakları kesip içlerine bakmışlar.

Banyodaki küvet ile yatağı bile kullanmışlar. Eve geldiğimizde mutfak dağınık, küvet ıslak, yatak kullanılmış, klima açık haldeydi. Dolapta buldukları her şeyi yiyip, içmişler. Yiyecek çöplerini oturma odasında bulduk. Evdeki yedek anahtarı kapı üzerinde bulduk. Hırsızların, anahtarı bulduktan sonra, eve rahatlıkla girip çıktığını düşünüyoruz. Evimizde yiyip,içmiş, uyumuş duş almışlar. Yıllarca emek verip, biriktirdik, ortada gezenler bir çırpıda alıp gittiler.” Güvenlik kamerası görüntülerinden hırsızların fotoğraflarını ve eşkalini çıkaran polis, soruşturmayı sürdürüyor.