BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çadır yerine sokak iftarları kuruluyor

Beykoz Belediyesi, 2009 yılında Ramazan Çadırı'nı kurmayarak her akşam farklı bir mahallede iftar uygulaması gerçekleştirmişti.

Abone ol

Beykoz Belediyesi bu yıl da, geçen yıl olduğu gibi, 30 gün boyunca her akşam farklı bir mahallede, farklı bir mekanda ‘sokak iftarları’ uygulamasını gerçekleştirmeye devam edecek.

Her akşam bin kişiye iftar verilecek. Fakir ailelere ise iftar öncesi sıcak yemek ulaştırılacak ve on bin mağdur aileye ise erzak yardımında bulunulacak. Yine Ramazan ayı içerisinde Beykoz Çayırında 10 bin kişi iftarını yer sofrasında açacak.

‘Sokak İftarları’ uygulamamız yaygınlaşacak Ramazan Çadırları yerine mahalle/sokak iftarlarının günümüz şartlarında daha uygun olduğunu belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Geçen yıl başlattığımız ve bu yıl da birçok belediye tarafından uygulanacak ‘sokak iftarları’ örnek uygulama olarak görülmeye başlandı. Ramazan çadırları 15 yıldır uygulanıyordu ve şartlar bunu gerektiriyordu. Birçok ihtiyacı karşıladı ve etkinliklere evsahipliği yaptı.

Ancak bundan sonra Ramazan ayları yaz aylarına denk geliyor. Tek merkezde birçok akşam aynı kişilere hizmet veriyordu. Şimdi ise, her akşam farklı vatandaşlarla farklı mekanlarda, kendi mahalleleri ve kendi sokaklarında iftar programları gerçekleştireceğiz, onlarla bir araya geleceğiz. Çocuklar, hanımlar için Ramazan ayına uygun programlarımız devam edecek. Birçok noktada evlerine yetişemeyen vatandaşlarımız için ikramlarımız olacak.”
dedi.

Mahalle iftarlarıyla halkın her kesimiyle bütünleşme sağlanacağını söyleyen Başkan Çelikbilek, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun da mahalle/sokak iftarlarını ilçe belediyelerine tavsiyelerde bulunmalarını desteklediğini belirtti.