BIST 10.471
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.440,28
HABER /  GÜNCEL

Zorunlu hizmet yasalaştı

Meclis sonunda "Doktorlara Zorunlu Hizmet" tartışmalarına nokta koydu. Teklif, yasalaştı. Yeni yasa, sağlık sektöründe derin değişimlere neden olacak.

Abone ol

Doktorlar ‘mecburi hizmet’ yapacak
İki yıl önce kaldırılan zorunlu hizmet uygulaması, doktorların hayatına tekrar girdi. Yasa, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Yasaya göre, uzman doktorlar, Sağlık Bakanlığı veya Sağlık Bakanlığı’nca uygun görülen diğer kuruluşlarda devlet hizmeti yapmakla yükümlü olacak.

Doktorların mecburi hizmet süresi ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre kademelendiriliyor. Bu süre de, 200 ile 500 gün arasında değişiyor. Uzman doktorlar, Sağlık Bakanlığı veya Sağlık Bakanlığı’nca uygun görülen diğer kuruluşlarda devlet memuru veya ilgililerin talebi halinde sözleşmeli sağlık personeli olarak devlet hizmeti yapmakla yükümlü olacak.

Devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamındaki personel, bu görevlerini tamamlamadan mesleklerini icra edemeyecek. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, tıp fakültelerinde öğrenim görenler ile tıpta uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimi yapanlar da devlet hizmeti yapmakla yükümlü olacak.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte İl Sağlık Müdürlüğü ve başhekim görevini yürütenlerden mesleklerini serbest olarak icra edenler, kanunun yayımı tarihinden itibaren 3 ay içinde serbest meslek faaliyetlerine son verecek veya bulundukları görevlerden ayrılacaklar.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com