BIST 10.188
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.381,92
HABER /  GÜNCEL

Buzdolabı yerine kullanılan buz mağarası

Eskiden bu mağara yöre halkı tarafından buzdolabı niyetine kullanılırmış. Yeniden düzenlenen buz mağarası şimdi turizme açıldı.

Abone ol

Bayburt Valisi Kerem Al, kent merkezine 33 kilometre uzaklıktaki Helva köyünde bulunan ve bugüne kadar yolu olmadığı için araçla ulaşılamayan Buz Mağarası'nın yapılan çalışmaların ardından turizme açıldığını bildirdi.

Vali Al, ''Buzlarla kaplı sarkıt ve dikitlerden oluşan mağara, otantik görüntüsüyle görsel açıdan büyüleyen bir güzelliği yansıtmakta. İl Genel Meclisi kararı ve Valiliğimiz onayı ile iş makineleri ve teknik ekibinin çalışmalarıyla, yaklaşık 250 bin lira harcama ve 40 günlük uğraşla 1 kilometrelik yol kırma ve düzeltme sonucu Helva köyündeki Buz Mağarası turizme açılmıştır'' dedi.

''BUZDOLABI YERİNE KULLANILIRDI''

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise mağarayı, köyde yaşayan insanların geçmiş zamanlarda buzdolabı olarak kullandığını belirtti.

Bundan sonraki süreçte amaçlarının mağara tanıtımını en iyi şekilde yapmak olduğuna işaret eden Polat, ''Yaklaşık 2 bin rakımlı mağarada yılın 12 ayında buz bulunmaktadır. Buz mağaramızı köy halkımız eskiden buzdolabı yerine kullanır, et ürünlerini burada saklayarak bozulmadan kullanırlardı. Burayı bir turizm kaynağı olarak görmekteyiz'' diye konuştu.

İŞTE BUZ MAĞARASININ
FOTOĞRAFLARI... İKİNCİ SAYFADA
 

[PAGE]



 

[PAGE]