BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Buz gibi soğuk bir limonata nasıl yapılır?

Ramazan sofraları için buz gibi bir limonata ve yanında lezzetli bir börülce salatası yapmak ister misiniz? işte tarifler ve günün menüsü

Abone ol

Limonata en sağlıklı ve yazın en çok tercih edilen içeceklerinden olsa da güzelini bulabilmek itiraf edelim ki zordur. Ya çok şekerli olur, ya çok ekşi ya da gıda boyasından ve aroma artırıcılarından hiç bir zaman gerçek limon tadını bulmazsınız..

Benim gibi limonata sever hatta hayran birisinin çeşitli denemeler sonucu ulaştığı gerçekten tariflerim arasında en değerli kalemlerden birisini veriyorum sizlere..Hem yaz yemekleri ile hem de keklerle oldukça güzel bir ikili olabilir.

Yaz geldi mi benim buzdolabımdan hiç mi hiç eksik olmaz bakalım siz deneyince neler olacak.

İşte günün menüsü

Etli Düğün Çorbası

İmam Bayıldı

Sebzeli Makarna

Börülce Salatası

Limonata

Malzemeler
* 10 adet yumuşak limon

* Yarım demet taze nane

* Yaklaşık 8 kaşık şeker ( Mutlaka tadarak ilave edin )

* 4 bardak soğuk su

* Bol miktarda buz


Yapılışı

Limonlar ve portakal iyice yıkanır ve rendenin en minik kısmında rendelenir. Rendelerken dikkat etmemiz gereken derin kabuğu zede almadan sadece sarı kısmı rendelemektir. Şekerimizle limonların kabukları bir araya getirilir el ile iyice ovulur. Bu aşamada şekerin rengi sararır ve limon kabukları ile iyice hem dem olur.

Daha sonra rendelemiş olduğumuz limonlar kabuklarından soyulur ve sararmış şekerimizin içine doğranıp suyu çıkana kadar yoğrulur. İsteyen bu aşamada nane yaprakları da ekleyebilir. Nanenin aroması limonatamıza harika bir ferahlık verecektir. Suyumuzu limon ve şeker karışımıza döküp şekerin iyice erimesini sağlıyoruz. Beyaz temiz bir tülbentten sürahimize limonatamızı süzdürerek ve iyice sıkarak döküyoruz. Tabi siz bu aşamada ince bir tel süzgeçte kullanabilirsiniz. En son olarak azar azar su katıp limonatamızın kıvamını ayarlıyoruz.

Buzdolabında biraz beklettikten sonra içine buz atarak servis edebiliriz. Bir kez kendiniz ev limonatası içince emin olun bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Afiyet şeker olsun ….

Börülce Salatası nasıl yapılır?

Malzemeler

250 g kuru börülce

1/2 demet maydanoz

4 taze soğan

1/4 demet dereotu

1 kırmızı dolmalık biber

3-5 kornişon turşu

1/2 çay bardağı zeytinyağı

2 limon suyu

Sumak

Tuz

Yapılışı

Akşamdan ıslattığımız börülceleri, üzerini geçecek kadar su ilave ederek tencerede biraz haşlıyoruz ve  süzüyoruz. Limon suyu ilave ettiğimiz suda 20 dakika tekrar haşlayıp suyunu süzüyoruz.

Biberleri, turşuları küp küp doğruyoruz. Dereotu, maydonoz ve soğanı ince ince kıyıyoruz. Hepsini börülce ile harmanlıyoruz.

Diğer tarafta zeytinyağı, limon suyunun kalanı, tuz ve sumağı karıştırıp diğer karışıma ekliyoruz…

Bu lezzetli ve basit tarifimiz hazır.