BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.410,41
HABER /  DÜNYA

Büyükşehir belediyesi davasında flaş gelişme

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışanları hakkında açılan davada müşteki sıfatında bulunan AK Parti’li Milletvekili Salih Koca’nı...

Abone ol

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışanları hakkında açılan davada müşteki sıfatında bulunan AK Parti’li Milletvekili Salih Koca’nın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışanları hakkında, "ihaleye fesat karıştırma" ve "kamu zararına neden olma" iddiasıyla açılan davalarının duruşmalarına devam edildi.
Açılan davalardan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bulunan 3 dosyanın görülmesine bugün başlandı. Tutuksuz yargılanan 13 sanığın bulunmadığı duruşmaya, sanık avukatı, bazı müştekiler ile avukatları katıldı.
Sanık avukatları, mevcut 6 dosyanın birleştirilerek tek dosya halinde görülmesini talep etti. Mahkeme ise talebi değerlendirmek üzere duruşmaları ileri bir tarihe erteledi.
Davada müşteki sıfatında bulunan ve gerekçe bildirmeksizin duruşmaya katılmayan AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca’nın ise bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.
30 Ocak tarihinde 23 kişinin gözaltına alınması ile başlayan soruşturma sonrası açılan 6 davadan 3’ünün görülmesine bugün başlandı. Büyükşehir Belediyesi’ne 28 Ocak 2013 tarihinde "ihaleye fesat karıştırma’, "kamu zararına neden olma" iddiasıyla başlatılan operasyonda 23 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 5’i tutuklanarak önce cezaevine gönderilmiş, daha sonra üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmıştı. Operasyon ardından başlatılan soruşturma sonunda Eskişehir 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemelerinde 6 ayrı dava açılmıştı.
(İHA)