BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,33
HABER /  GÜNCEL

Büyükelçilere bakandan ince mesaj!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dünyanın dört bir yanında görev yapan 180 büyükelçiyi bir araya getiren Büyükelçiler Toplantısı'nda diplomatlara ince mesaj verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dünyanın dört bir yanında görev yapan 180 büyükelçiyi bir araya getiren Büyükelçiler Toplantısı'nda diplomatlara ince mesaj verdi. Davutoğlu, "Hem yangını söndüren hem de yangın çıkmasını önleyen olmalıyız'' dedi.

Türkiye'nin yaklaşık 180 büyükelçisini bir araya getiren Üçüncü Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Diplomatlarımızdan sadece itfaiye eri gibi çalışmalarını istemiyoruz. Birer şehir planlamacısı gibi hareket etmelerini istiyoruz" dedi.

"Vizyoner Diplomasi: Türkiye'nin Perspektifinden Küresel ve Bölgesel Düzen" temalı konferansta konuşan Davutoğlu, Türkiye'yi yurtdışında temsil eden büyükelçilerden, bir vücudun azaları gibi merkez ile irtibatlı bir şekilde hareket etmelerini istedi. Hep birlikte ortak bir refleksin ortaya konulmasını isteyen Davutoğlu, diplomatlardan birer itfaiye eri gibi çalışmalarını beklediklerini ifade ederek, "Nerede bir yangın var, söndürmek için oraya koşmalıyız" diye konuştu.

Diplomatların bunun da üzerine çıkması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Aynı zamanda yangınların da çıkmasını önlemek için birer şehir planlamacısı gibi olmalıyız." dedi.

Ankara'da başlayan olan konferans, 7-9 Ocak günlerinde Erzurum'da devam edecek.