BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.416,71
HABER /  DÜNYA

Büyükelçi'den kaçırılan Türklerle ilgili açıklama

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçilisi İnan Özyıldız, Lübnan'da kaçırılan Türklerle ilgili olarak açıklama yaptı.

Abone ol

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçilisi İnan Özyıldız, Lübnan'da kaçırılan Türkler ile ilgili ''Dost ve kardeş bir ülkenin vatandaşlarına böyle düşmanca davranılması bizi üzmektedir'' dedi.30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Lübnan'da resepsiyon verildi. Beyrut'ta Kaslik askeri tesislerinde verilen resepsiyona katılan davetlileri Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Özyıldız ve Beyrut Askeri Ataşesi Kurmay Albay Murat Yeşilyurt kapıda karşıladı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Büyükelçi Özyıldız, 30 Ağustos tarihinin, Türk milletinin ülkesini parçalamak isteyenlere karşı kadınıyla erkeğiyle ve kahraman ordusuyla verdiği mücadele ile zafer destanının yazıldığı gün olduğunu belirterek ''Bu önemli günün yıldönümünde bağımsız mücadelemizin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz'' ifadesini kullandı.

Özyıldız, Lübnanlı Mikdat ailesi tarafından kaçırılan Türk iş adamı Aydın Tufan Tekin ve kimin kaçırdığı bilinmeyen Türk tır şoförü Abdülmecit Aslan ile ilgili olarak da ''İki vatandaşımızın Lübnan'da haklı görülecek hiçbir gerekçe olmadan, iki haftadır rehin tutulmasından ciddi kaygı duyduğumuzu belirtmek isterim. Dost ve kardeş bir ülkenin vatandaşlarına böyle düşmanca davranılması bizi üzmektedir'' diye konuştu.

Kaçırılan Türklerin bir an önce serbest bırakılması için girişimlerinin devam ettiğini ifade eden Özyıldız, ''Lübnan makamlarının bu amaçla sürdürdükleri çabalar için de teşekkür ediyor ve bu çabaların bir an önce sonuç vermesini diliyorum'' dedi.