BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.441,24
HABER /  GÜNCEL

Büyük acılar yaşanmadan durdurun!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ümit Yurdakul, Suriyeli sığınmacı çocuklarla ilgili bir soru önergesi verdi.

Abone ol

CHP’li Ümit Yurdakul, İstanbul'da sayıları her geçen gün artan Suriyeli çocukların durumunu Meclis gündemine taşıdı.

Yurdakul, “Trafik ışığında dururken, araçların arasında, yolda koşuşturan çocuklar içimizi sızlatıyor. Nerede? Ne zaman? Araçlarımızın önüne çıkacaklar, çarpacağız diye yüreğimiz ağzımıza geliyor, tedirgin oluyoruz. İleride olacak üzücü durumlara ve ölümlü kazalara bugünden dur denmeli!” uyarısında bulundu.

Hazırladığı ve İBB Meclis Başkanlığına sunduğu önergesi hakkında konuşan CHP İBB Meclis Üyesi Diş Doktoru Ümit Yurdakul şunları şunları söyledi:

“İstanbul’un her sokağında, caddesinde, trafik ışıklarında, yollarında, alt ve üst geçitlerinde kısacası her yerde 'Suriyeliyim. Allah rızası için yardım edin' yazılı kâğıtlarla, sözleri ve hareketleriyle dolaşan ve dilencilik yapan mültecilerin artması üzüntü verici bir durumdur ve hepimiz şahit oluyoruz. Tabi en çok çocuklar var, 3 yaşındaki yavru da var yaşlılarda var, bazıları mendil-su satıyor, bazıları da dileniyor. İnsan olarak hepimiz üzülüyoruz. Trafik ışığında dururken, araçların arasında, yolda koşuşturan çocuklar içimizi sızlatıyor.

Nerede? Ne zaman? Araçlarımızın önüne çıkacaklar, çarpacağız diye yüreğimiz ağzımıza geliyor, tedirgin oluyoruz. Bu üzücü duruma tüm İstanbullular olarak şahit oluyoruz. İleride olacak üzücü durumlara ve ölümlü kazalara dur denmesi ve gerekli önlemlerin alınması için devletimizin tüm yetkililerine ve İstanbul Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a tüm İstanbullular adına seslenmek için bu önergemi gündeme getirdim ve sundum, umuyor ve diliyoruz ki en kısa zamanda gerekli tedbirleri alırlar” diyerek öngörü ve uyarı görevini yerine getirdiğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin 2014 yılı Mayıs ayı toplantılarında hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Meclis Başkanlığı'na sunan ve önergesi oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen Bağcılar Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Ümit Yurdakul’un yazılı soru önergesi şöyle:

1­- Mültecilerin kayıt altına alınması uluslararası bir şarttır. İlimizde yabancı uyruklu kaç kişi yaşamaktadır? Bunlar tespit edilebilmiş midir?

2- ­Dilencilik yaparak hayatta kalmaya çalışan bu aileler için ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz?

3-­ Ucuz emek pazarında emeğini satan bu kişiler ile yerli işçiler arasında, ekmeğin bölünmesi ve para kazanma yüzünden çıkan kavgalar ilimizde yeni bir asayiş sorunu yaratmıyor mu?

4-­ Yaratıyorsa Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yapılıyor mu?

5­- Bu sorunla ilgili olarak ilçe belediyeleri ile birlikte koordineli bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?"