BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bursaspor zorlansa da 3 puanı kaptı!

Süper Lig'in 16. haftasının kapanış maçında zirve mücadelesi veren Bursaspor sahasında Kasımpaşa'yı konuk ediyor...

Abone ol

Süper Lig'de 16. haftanın kapanış maçında Bursaspor, Bursa Atatürk Stadı'nda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Evsahibi takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta kazanan taraf 2-1'lik skorla Bursaspor oldu. Yoğun kar yağışı altında oynanan maçta Bursaspor'a galibiyeti getiren goller, 22'de Turgay ve 88. dakikada Tolga (KK)'dan geldi. Kasımpaşa'nın tek golü 14. dakikada Yekta'dan geldi.

Geçen hafta oynanan olaylı maçta Beşiktaş'a 1-0 kaybeden Bursaspor, bu hafta Kasımpaşa'yı kendi sahasında 2-1 mağlup ederek hem moral depoladı hem de zirve takibini sürdürdü. Ligdeki puanını 34'e yükselten Bursaspor önümüzdeki hafta Gençlerbirliği ile Başkent'te karşı karşıya gelecek.

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Bursaspor-Kasımpaşa maçı yoğun kar yağışı altında oynandı. Maçın başlamasına 2 saat kala başlayan kar yağışı aralıksız olarak devam ederken, stat görevlileri sık sık özellikle karla kapanan çizgileri açtı. Yağışın sürmesi üzerine orta alan ve ceza sahasının bulunduğu bölüme kömür tozu döküldü.

ZEMİN İLE SAVAŞ!

Karşılaşmaya baskılı başlayan taraf Bursaspor oldu. Özellikle uzun toplarla kendi yarı sahasından çıkmak isteyen Bursaspor, kanat organizasyonları ile rakip kaleye yüklenmeye başladı. Dikkatli Kasımpaşa savunması arasında pozisyon bulmakta zorlanan Sercan ve Turgay ikilisi yakaladığı pozisyonları ise gole çeviremedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen zemin dakikalar ilerledikçe top kayıplarını, pozisyon hatalarını da beraberinde getirdi. İşte o anlardan birinde dakikalar 12'yi gösterdiğinde Ömer Erdoğan'ın yaptığı hatayı iyi değerlendiren Yekta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Golden sonra risk alarak daha fazla adamla rakip yarı alana yüklenen Bursaspor, Kasımpaşa'nın dirençli ve disiplinli oyun anlayışı karşısında pozisyon bulmakta zorlansa da bir karambol anı sonrasında 22'de Turgay ile golü buldu. Dakikalar ilerledikçe düşen tempo pozisyonu kısır, mücadele gücü yüksek bir maçı da beraberinde getirdi ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlik ile gitti.

DİREK İZİN VERMEDİ, TOLGA VERDİ...

Bursa Atatürk Stadı'nın karla kaplı zemini üzerinde iki takım futbolcuları birbirlerinden çok zeminle mücadele etmek zorunda kaldı. Bursaspor, ilk 45 dakikada hücumu daha fazla düşündü. Özellikle sol kanadı iyi kullanan yeşil-beyazlı takım, final paslarında fazla etkili olamazken, topu kontrol etmekte de bir hayli zorlandı. Konuk Kasımpaşa ise bu bölümde defans ağırlıklı bir oyun sergiledi. Hızlı hücumlarla ve uzun paslarla rakip kaleye gitmeye çalışan konuk takım, yakaladığı pozisyonları Gökhan Güleç ve Varela ikilisi ile değerlendiremedi.

Dakikalar ilerledikçe risk alarak daha fazla adamla hücum etmeye başlayan ve hatta Ömer Erdoğan'ı da santrfor bölgesinde kullanan Bursaspor, aradığı golü 88'de buldu. Ömer'in ceza sahasındaki etkinliği Kasımpaşa kalecisi Tolga'yı son dakikada hataya zorladı ve tecrübeli kaleci müsait durumda olmasına rağmen direkten dönen topu kontrol edemedi ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Kalan dakikalarda skor değişmedi ve Bursaspor kritik haftayı 2-1'lik galibiyetle kapattı.

Sporun lider ismi İnternetspor.com'un anlatımıyla
karşılaşmadan tüm detaylar haberin
devamında...  

[PAGE]

İLK YARIDAN DAKİKALAR

5. dakikada Bursaspor'un kazandığı serbest vuruşu sağ kanattan Vederson kullandı. Ceza sahası içine gönderilen topa Serdar'ın kafa vuruşu auta çıktı.

14. dakikada kaptan Ömer'in hatasını Kasımpaşaspor affetmedi. Keller'in ceza sahasına gönderdiği topa Bursaspor defansı ofsayt düşüncesiyle durakladı. Ceza sahası dışında topla buluşan Hüseyin'in ortasına müdahale etmek isteyen Ömer Erdoğan kayarak düştü. Kale önünde topla buluşan Yekta'nın vuruşu ağalarla buluştu. 1-0

22. dakikada Vederson'un sol kanattan ceza sahası içine ortaladığı topu Serdar Aziz kafasıyla indirdi. Batalla'nın kafa vuruşunu kaleci güçlükle çıkardı. Dönen topu Turgay ağalarla buluşturdu. 1-1

29. dakikada Vederson'un yaklaşık 35 metreden sert şutu üst direğe çarparak auta çıktı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR AZ SONRA

60. dakikada sol kanatta topla buluşan Sercan rakiplerini geçerek son çizgiye kadar indi. Sercan'ın ceza sahası içine ortaladığı topa ön direkte Turgay dokundu. Kaleye giden topu savunma uzaklaştırdı.

76. dakikada ceza yayı üzerinde kazanılan serbest vuruşu Bursaspor Vederson ile kullandı. Vederson'un sert şutunu kaleci güçlükle çıkardı.

81. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında ceza sahası dışında Hüseyin kaleye sert şut çekti. Ivankov'dan dönen topu altıpas üzerinde Gökhan tamamlamak istedi. Ivankov topa yatarak sahip oldu.

88. dakikada Mustafa Keçeli'nin sağ kanattan yaptığı orta direkten döndü. Kaleci Tolga'ya çarpan meşin yuvarlak ağalarla buluştu. 2-1

BURSASPOR: 2-1 :KASIMPAŞA

STAT: Bursa Atatürk (Seyircisiz)

HAKEM: Halis Özkahya

BURSASPOR: Ivankov, Mustafa Keçeli, Ömer, Serdar Aziz, Vederson, Svensson, Ergiç, Ozan İpek, Sercan, Batalla, Turgay

TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

KASIMPAŞA: Tolga, Keller, Erdi, Sancak, Ramos, Sarmov, Ergün, Gökhan, Merthan, Hüseyin, Yekta

TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural

GOLLER: Dk. 14 Yekta Dk. 22 Turgay

SARI KARTLAR: Sarmov (Kasımpaşa), Ozan İpek, Ömer Erdoğan (Bursaspor)