BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.399,21
HABER /  GÜNCEL

Bursada sağlık taraması

Bursa'da özel bir hastane ilçelerde ücretsiz sağlık taraması yapıyor.

Abone ol

Kardiyoloji doktoru, hemşire, sağlık memuru ve yardımcı personelden oluşon 8 kişilik Çekirge Kalp ve Arıtmi Hastanesi ekibi, Bursa'nın ilçelerine yönelik başlattığı sağlık taramasını sürdürüyor. Vatandaşalrın kalp sağlığı kontrolden geçiriliyor.

İlk olarak İnegöl'de sadece 2 günde 200 vatandaşı kontrolden geçiren tarama ekibi kalp muayenesi, EKG, EKO, Tansiyon, Kolestrol, Trigliserit, açlık kan şekerini de kontrol ediyor. Karacabey'in adından önümüzdeki günlerde tarama ekibinin Mustafakemalpaşa, Gemlik ve Orhangazi'ye gitmesi bekleniyor.

Çekirge Kalp Arıtmi Hastanesi tarafından yapılan açıklamada; "Çevre İlçe halkına ücretsiz olarak yapılan kalp sağlığı taraması, kalp konusunda risk faktörlerini ortaya çıkarmaya yönelik bir ön muayene özelliği taşımaktadır. Başlattığımız sağlık taraması bugüne kadar Bursa ve çevresinde yapılan en kapsamlı kalp taramasıdır. Kalp ve damar hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık problemlerinden birini oluşturuyor ve ülkemizde ölüm nedenlerinin ilk sırasında yer alıyor" denildi.