BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.434,72
HABER /  DÜNYA

Bursa’da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Bursa’da meydana gelen feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.<br/>Edinilen bilgiye göre kaza Bursa-Ankara karayolunda meyda...

Abone ol

Bursa’da meydana gelen feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza Bursa-Ankara karayolunda meydana geldi. İznik’ten gelip Oylat istikametine giden, Oylat Kavşağı’ndan İnegöl istikametine dönmek isteyen Serkan Eroğlu yönetimindeki 16 NJ 288 plakalı hafif ticari araca, İnegöl’den Bozüyük istikametine giden Ali Osman Sönmez yönetimindeki fayans yüklü 06 PHT 22 plakalı kamyon yandan çarptı. Hızı kesilmeyen kamyon önüne aldığı aracı sürüklemeye başladı. O sırada Bozüyük istikametinden gelip İnegöl istikametine gitmekte olan sürücü Hasan Kabadayı yönetimindeki fayans yüklü 43 VT 779 plakalı kamyonun da Eroğlu’nun aracına çarptı. Hafif ticari aracı iki kamyon arasında hurdaya döndü. Kazada ticari araç içerisinde bulunan sürücü Serkan Eroğlu, yanında bulunan annesi Gülderen Eroğlu, arkada bulunan kimliği henüz belirlenemeyen bir yaşlı kadın, ezilerek hayatını kaybetti.

SIKIŞAN KAMYON SÜRÜCÜSÜ KURTARILDI
Kaza sonucunda hafif şekilde yaralanan kamyon sürücüsü Hasan Kabadayı, özel araçla hastaneye götürüldü.
Hafif ticari aracı sürükleyen 06 PHT 22 plakalı kamyonda ise sürücü Ali Osman Sönmez, kasada bulunan yükün öne gelmesi ve önden aldığı darbeyle sürücü mahallinde sıkıştı.

İTFAİYE ARAMA KURTARMADAN MÜTHİŞ OPERASYON
Bacakları direksiyon ile koltuk arasında sıkışan kamyon sürücüsü için seferberlik başlatıldı. Olay yerine çağrılan itfaiye arama kurtarma ekipleri, sıkışan sürücünün kurtarılması için dikkatli ve bir o kadar hızlı bir çalışma başlattılar. Sıkıştığı yerde feryat eden sürücü, olay yerine gelen 112 Acil servis ambulansında görevli sağlık ekiplerinin uyarıları ile itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik yoğun çalışması sonucunda kamyon kapısı, direksiyon ve kabini kesilerek sıkıştığı yerden kurtarıldı.
Yaralı sürücü sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından 112 Acil Servis Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil servisine getirilerek tedavi altına alındı.

TRAFİK KİTLENDİ
Arama kurtarma çalışmaları sırasında Bursa-Ankara karayolunun gidiş ve dönüş trafiği uzun süre durdu. Olay yerine gelen jandarma ve emniyet bölge trafik ekipleri, çalışmalara engel olmadan kısa süreli olarak tek şeritten trafiği ara ara açtılar.

ÖLÜLER ÇIKARILDI
İki kamyonun kafa kafaya çarpışması sonucunda ezilen aracın tekrar iki yana açılması için çekiciler kullanıldı. İki çekici aracın her iki yanından çekerek açtılar. Aracın ikiye bölünmesi sonucunda içerisinde sıkışarak can veren 3 kişinin cesetleri, itfaiye arama kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldılar. Cesetler, Cumhuriyet Savcılığı incelemesinin ardından cenaze aracı ile İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kamyonlarda yüklü olan fayanslar yine çekicilerle taşınarak kamyonlar boşaltıldı. Araçlar çekici ile kaza yerinden çekildi. Kaza ile alakalı tahkikatın sürdüğü bildirildi.
(İHA)