BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  DÜNYA

Bu fotoğraf meğer devlet yalanıymış!

Dünya bu olayı konuşuyordu ki, yalan olduğu ortaya çıktı...

Abone ol

Bangladeş 'in başkenti Dakka'da nisanda çöken tekstil fabrikasının enkazından 17 gün sonra sağ olarak çıkarılan Reşma Begüm adlı kızın, Bangladeş hükümetinin hazırladığı bir senaryoda rol aldığı ortaya çıktı.

reşma-begüm.jpgİngiliz Sunday Mirror gazetesinin olayın tanıklarından birinden aldığı ifadeye göre; fabrikadaki çöküntünün ilk gününde enkazdan sağ çıkan Begüm, hükümetin psikolojik yönlendirme faaliyeti çerçevesinde 17 gün geçtikten sonra, sanki sağ kalmış gibi enkazdan sedyeyle dışarı çıkarıldı.

HÜKÜMETİN SENARYOSU

Gazetenin ismini vermediği tanık, "Yıkıntıdan birlikte çıktık, yürüyerek enkaz alanını terk ettik. Ama Reşma daha sonra hükümetin hazırladığı senaryoda rol aldı. Her şey halkın psikolojisini ve ülkenin imajını düzeltmek için yapıldı. Reşma'nın 17 gün sonra kurtulması, olayın dehşetini unutturdu" dedi.

Reşma Begüm'le birlikte kendilerinin bir otele yerleştirildiğini anlatan tanık, daha sonra genç kızın birden bire ortadan kaybolduğunu, ardından "mucizevi olayın"nin gerçekleştiğini söyledi.

Gizli tanık, Reşma Begüm ve ailesinin hayatının olaydan sonra tamamen değiştiğini de kaydederek, Begüm'ün şu anda Dakka'daki lüks bir otelde çalışmaya başladığını açıkladı. Tanık, Begüm'ün şu anda aldığı maaşın, fabrikada işçiyken aldığından 4 kat fazla olduğunu da iddia etti.