BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da bir cami yeşil beyaza boyanıyor

Bursa'da bir caminin minaresi, Türkcell Süper Ligi şampiyonu Bursaspor'un renkleri olan yeşil beyaza boyanıyor.

Abone ol

Bursaspor'un Süper Lig'de şampiyon olması Bursa'da hala kutlanıyor. Bursaspor'un tesislerinin de yer aldığı Yıldırım ilçesine bağlı Vakıfköy Mahallesi Merkez Camii, yeşil beyazlı renklere boyanıyor.

İstanbul'dan gelen minareci Şerif Eresen tarafından boyanan 60 metrelik minare bir hafta içerisinde Bursasspor'un renkleri olan yeşil beyaza bürünecek. Halat yardımıyla tahtaların üzerine oturarak 60 metre yükseklikten minareyi boyayacak olan Eresen, "Ben şimdiye kadar çok fazla camiyi boyadım.

Ama burası farklı. Teklif üzerine buraya geldim. Şampiyon olan Bursaspor'un renkleriyle caminin minirasenini boyayacağım. Yaklaşık bir hafta sürecek" dedi.

YEŞİL BEYAZ MİNARE

Vakıfköyü Kur'an Kursu ve Camiyi Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Şefik Köse, Bursaspor'un şampiyonluğunu 7'den 70'e kutladıklarını söyledi. Cami cemaati olarak minareyi yeşil beyazlı renklere boyatma kararı aldıklarını ifade eden Köse, "Şampiyon Bursaspor'u tebrik ediyorum. Bursaspor'un tesisleri de var. Burada Burasspor çok önemli.

Bu yüzden merkez camimizin minaresini boyatacağız. 1 hafta sonra minare, yeşil beyazlı renklere sahip olacak. Transfer çalışmaları bittikten sonra Başkan İbrahim Yazıcı'ya caminin her yerini yeşil beyaza boyattırması için teklif sunacağız" diye konuştu.

Cami cemaatinden Necmi Demiralay ise cami minaresinin yeşil beyaza boyanmasının kendileri için anlamlı olduğunu belirtti.