BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Baraj harfiyatı tarım arazisine döküldü

Kayseri’nin Pazarören beldesinde, Bahçelik Barajı’nın yapımında çıkan toprakların tarım arazilerine döküldüğü iddia edildi.

Abone ol

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında beldenin sıkıntılarını dile getiren Pazarören Belediye Başkanı Hacı Kalkan, barajın yapımı sırasında taşınan toprakların, belirlenen yerler dışında tarım arazilerine döküldüğünü ileri sürerek, Baraj yapıldı ancak bizim sıkıntımız arttı.

Hayvanları otlatmak için karşıya geçeceğiz ama köprü kalmadı. Yollarımız sular altında kaldı. Toprakların taşınması sırasında ağır tonajlı araçların kullandığı köy yolumuz bozuldu” dedi.

Yolların yapılması ve sıkıntıların giderilmesi için yetkililere dilekçe yazdıklarını ancak bir muhatap bulamadıklarını bildiren Hacı Kalkan, Daha önce köyümüze yakın olan köprü yıkıldı.

Şimdi insanlar karşıya geçmek için 10 kilometre yol yürümek zorunda kalıyor. Yetkililerden bu sıkıntılarımızı gidermelerini istiyoruz” diye konuştu.

DSİ 12. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ise, toprak depolamalarının daha önceden belirlenen yerlere yapıldığını ifade ederek, “Toprakların gereken yerlere depolanıp depolanmadığını kontrol edeceğiz. Yeni köprüler yapılacak ancak bölgede topoğrafya bozuldu. İnsanlar artık yeni yollara göre şekillenecek” dedi.