BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Bursa kar geliyor yeni 5 günlük hava durumu fena!

BURSA için meteorolojinin günler öncesinden yaptığı hava durumu tahmini tuttu. Bursa'da bugün sert düşen sıcaklıklar ile birlikte yer yer sulu kar kendini gösterecek. Bursa'da asıl kar yağışı ise cumartesi günü olacak. Kar yağışının aralıksız gün boyunca yağacağını bildiren meteoroloji vatandaşları uardı. İşte 5 günlük haritalı Bursa hava durumu...

Abone ol

BURSA hava durumu için meteoroloji günler öncesinden uyarmıştı. Bursa'da beklenen kar yağışı başlıyor. Sıcaklıkların sert düşmesi ile birlikte bugün sulu kar yağışı kendini gösterecek. Yüksek kesimlerden başlayacak asıl kar yağışı ise 23 Şubat cumartesi günü kendini gösterecek. İşte 5 günlük haritalı Bursa hava durumu...

Mevsim normalleri üzerinde seyden hava sıcaklığı bugünden sonra şok bir düşüş yaşayacak. 8-9 derecelik düşüşün ardından da Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı yurdu etkilemeye başlayacak. İlk vuracağı yerler de İstanbul, Edirne, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kırklareli, Bilecik, Tekirdağ ve Yalova olacak. İşte meteorolojinin yayınınladığı son hava durumu tahmini:

Türkiye balkanlar üzerinden gelen kar yağışının etkisine cumartesi sabahı girmiş olacak. Kar yağışı 2 gün sürecek. İlk gün Marmara Bölgesi kardan fazlasıyla etkilenecek. Hafta başında yayınlanan tahminlerde sulu kar yağışı bekleniyordu. Ancak son gelen raporla işler değişti. 

CUMARTESİ YOĞUN KAR VAR : Meteorolojinin sitesinden yayınladığı tahmine göre İstanbul, Edirne, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kırklareli, Bilecik, Tekirdağ ve Yalova'da kar yağışı çok yoğun olacak. Bitlis ve Muş illerinde etkili kar yağışı bekleniyor. 

24 ŞUBAT PAZAR HAVA DURUMU : Kar yağışı ikinci günde batı karadeniz ile iç anadolunun bir kısmını etkisi altına alacak. Ancak Marmara bölgesindeki kadar etkili bir kar yağış görülmeyecek. Meteoroloji raporuna göre sulu kar yağışı olacak. Pazartesi günü kar yağışı bitmiş olacak. Ancak hava sıcaklığında 1-2 derecelik yükseliş dışında belirgin bir değişiklik olmayacak. 

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Aydın, Muğla, Kahramanmaraş, Osmaniye, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve sis, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; ülkemizin iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde mevsim normallerinin civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.