BIST 10.632
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.430,19
HABER /  GÜNCEL

Burası böbreklerini satan köy!

Köylüler bu şekilde haber olmaktan üzüntülü ama gerçek bu... Kimi konut kredisi borcu için, kimi de düğün yapmak için böbreklerini satmış.

Abone ol

Afyonkarahisar'da Kışlacık köyünden böbreklerini sattığı iddiasıyla dün 9 kişinin yakalanmış, bunlardan 6'sı gözaltına alınmıştı.  İşte o vatandaşlardan, bazılarının çocuklarını evlendirmek için, bazılarının ise kredi kartı borçlarından dolayı böbreklerini satmış!

 

KİM NİYE BÖBREĞİNİ SATTI? 
Afyonkarahisar'ın Kışlacık köyünde 11 kişinin böbreğini sattığı ileri sürülüyor. Bunlardan aynı aileden 4 kişinin bile olduğu öğrenildi. Böbreğini satanlar arasında aynı aileden anne, baba ve oğlu da bulunuyor.

Böbreğini satanlardan bir kişinin konut kredisini ödeyemediği, bir kişinin de çocuğunu evlendirmek için böbreğini sattığı iddia edildi.

Böbreğini satanlar arasında kumar borcu olanların da olduğu öğrenilirken, evlenmek ve oğlunu evlendirmek için satanların sayısının ise 4 olduğu bildirildi.
Kışlacık köylülerinin sattıkları her böbrek için 20 ile 25 bin lira arasında para aldığı iddia edildi.

''Böbreklerini satan köy'' olarak anılmaktan rahatsız olduklarını belirten Kışlacık Köy Muhtarı Ahmet Demir, köylülerin neden böbreklerini sattıkları konusunda net bir bilgisi olmadığını söyledi.

MUHTARIN HABERİ YOK

Sabahın erken saatlerinden itibaren köye gelen gazetecilere uzun süre konuşmayacağını belirten Muhtar Demir, köylülerin bu duruma açıklık getirilmesi gerektiğini söylemesi üzerine, Köy Konağı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YEŞİL KARTLARI VARDI

Köylülerin ''böbrek satma'' olayını kendisinin de başkalarından duyduğunu belirten Muhtar Demir, şöyle konuştu:

''Böbrek satanları biz de dışarıdan duyduk. Vatandaşımız köyden Antalya'ya, İzmir'e 'çalışmaya gidiyorum' diye çıkıyor. Buradan gittikten sonra ne yaptığını bilemiyoruz ki, böreğini mi satıyor, gerçekten çalışmaya mı gidiyor bilemiyorum. Biz de vatandaşlardan duyduk. Bu böbreklerini satanlar konusunda jandarma ve polis ekiplerinin sürekli takipte olduklarını biliyordum. Bu ailelerin böbreklerini neden sattıklarını bilmiyorum. Kimilerinin maddi sıkıntısı mı var ben bilemem, ama içlerinden bir kaç tanesinin yeşil kartı vardı.''

KÖYÜMÜZ REZİL OLDU

Böyle bir olayın ortaya çıkmasının ''köylerini rezil ettiğini'' savunan Demir, ''biz de böyle bir şey olsun istemezdik. Köylülerimizin hiç biri istemezdi. Köyün rezil olduğunu hangimiz ister?'' dedi.

Köyde böbreklerini sattığı iddia edilen kişilerin bir kısmının kredi kartı borcundan dolayı böbreklerini sattıkları yönündeki söylentileri değerlendiren Muhtar Demir, ''birçok kişinin kredi kartı var. Benim de kredi kartım var. Bu kart tamamen ortadan kaldırılsa daha iyi olacak. Millet kredi kartına yükleniyor. Ama kredi kartına borcu var ondan böbreğini sattı, ama başka bir yere borcu var ondan sattı, onu bilemeyiz'' diye konuştu.

9 KİŞİ BÖBREK SATMAKTAN YAKALANDI

Kışlacık köyünden böbreklerini sattığı iddiasıyla 9 kişinin yakalandığını, bunlardan 6 kişinin gözaltına alındığını belirten Köy Muhtarı Ahmet Demir, köyden bir kişinin de böbreklerini satmak için Antalya'ya gittiğini ama önceden kalp ameliyatı olması nedeniyle böbreğinin alınmadığını ifade etti.

KÖYLÜLER TEDİRGİN

''Böbreklerini satan köy'' olarak haberlere konu olmalarından oldukça tedirgin olan Kışlacık köyü sakinleri, gece saatlerinden itibaren köye gazetecilerin girmemesi için çalıştı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren muhtarlık önünde toplanan bazı köylüler, bu durumun açıklığa kavuşturulması için köy muhtarının konuşmasını istedi.

BEN DE BÖBREĞİMİ SATACAKTIM

Çıkan haberler nedeniyle köylerinin iyi anılmadığını ve arkadaşları arasında dün akşam saatlerinden itibaren telefonlarla alay konusu olduklarını belirten köylüler, köylerindeki işsizliğin de bir an önce giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Kendisinin de böbrek vermek için Antalya'ya gittiğini ancak vermediğini belirten bir köylü, Antalya'daki hastanede oluşturulan bir kurulun böbrek verecek kişiyi uzun süreli bir teste tabi tuttuğunu söyledi.

KREDİ KARTI YÜZÜNDEN BU HALE DÜŞTÜK

Böbreğini sattıkları ileri sürülen kişilerin işsiz ve borç içerisinde olduklarını belirten köylüler, ''bizim köyümüz böyle şeyleri bilmezdi. Kredi kartından dolayı borçlananlardan biri böbreğini satıyor, ardından da bu duruma düşenler, borçlananlar aynı yolu izliyor'' diye konuştular.

Bazı köylüler ise borcun böbrek satmak için mazeret olmadığını, köylerinde böyle bir olay yaşandığı için de üzgün olduklarını söyledi.

İŞTE O KÖY

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]