BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bunlar da SGKnın kıyak emeklileri

Hiç çalışmadan emekli olan onlarca kişi şaşırttı! Evet evet yanlış okumadınız bunlar SGK'nın kıyak emeklileri;

Abone ol

Antalya'da, kurdukları 60 paravan şirket aracılığıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) 5 milyon lira dolandırdığı belirtilen çete çökertildi. 'Düş Kapanı' adlı operasyonda gözaltı sayısı 53'e ulaşırken, çete lideri olduğu iddia edilen Osman A.'nın paravan şirketlerin işlerini işlettiği birahaneden yürüttüğü ortaya çıktı.

Çete, paravan şirketler kurup, komisyon karşılığı 500 kişiyi buralarda çalışıyormuş gibi gösterip Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildiriyor, prim ödemeden sağlık hizmetinden yararlandırıyordu. Hatta, bazı kişilerin emekli bile edildiği belirlendi.

Operasyon yapılmasaydı Sosyal Güvenlik Kurumu'nun zararı kısa sürede 200 milyon liraya ulaşacaktı.

Antalya, Burdur, Muğla ve Mersin'de yapılan eş zamanlı operasyonla çökertilen çeteye yönelik ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Çetenin liderliğini yapan Osman A.'nın birahane işlettiği ve kurduğu paravan şirketlerin işlerini buradan takip ettiği belirlendi.

Sabah doktor kontrolüne çıkartılırken koltuk değnekli olduğu gözlenen Osman A.'nın operasyondan 3 gün önce merdivenlerden düşerek ayağını kırdığı, tedavisini de SGK anlaşmalı hastanede yaptırdığı ortaya çıktı.

Polis tarafından fiziki ve teknik izlemeye alınan çete üyelerinden Ahmet K.'nin ise şeker hastası olduğu ve kısa süre önce hastalığa bağlı olarak bacağının kesildiği belirlendi. Ahmet K.'nin, hastane ve ilaç masrafının da çalışıyor gösterildiği paravan şirket sayesinde SGK tarafından karşılandığı belirtildi.