BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  DÜNYA

Bulut operasyonu

Ankara’da, çaldıkları otomobilleri ağır hasarlı otomobillerin şasi numaralarıyla değiştirip üçüncü şahıslara satan 7 kişilik çete "Bulut" ...

Abone ol

Ankara’da, çaldıkları otomobilleri ağır hasarlı otomobillerin şasi numaralarıyla değiştirip üçüncü şahıslara satan 7 kişilik çete "Bulut" operasyonuyla çökertildi.
Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirdi. Yaklaşık 5 ay süren çalışmalar neticesinde polis bir çetenin izine rastladı. Araştırma sonucunda çete üyelerinin, ’Kanunun Suç Saydığı Fiilleri İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Oto Hırsızlığı Yapmak, Çalıntı Otoların Motor ve Şasi Numaralarını Değiştirmek Suretiyle Resmi Belgede Sahtecilik Yapmak, Çalıntı ve Change Otoları Satmak, bu yollarla Haksız Kazanç Elde Etmek ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet’ suçlarını işlediği tespit edildi. Ekipler, adreslere yaptığı baskında 7 şüpheli şahsı gözaltına aldı. Ekipler, 2 adet çalıntı otomobil, 4 adet çalıntı ve change otomobil ele geçirdi.
Oto tamircisi Ercan Ö.’nün yaptığı çetenin kullandığı şifreler de deşifre edildi. Söz konusu çetenin araba siparişlerine, ’madeni para’, change arabaya, ’Bozuk para’, araba sattıkları kişilere, ’enayi’ ve paraya da ’fıstık’ gibi şifreler verdiği ortaya çıktı. Şahısların, otomobil çalma anları kameralara yansıdı.
7 zanlı, emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi.
(İHA)