BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  EKONOMİ

Bugün son gün 5 bin 298 işçi alınacak iş kura hemen başvurun

Sağlık Bakanlığı'nda çalışmak üzere 3 bin 591 sürekli işçi, 341 engelli işçi ve 1276'sı da eski hükümlü olmak üzere işçi alımında bugün son gün.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında İş-Kur üzerinden kura usulü ile en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alacak.

Sürekli işçi kadroları İş-Kur internet sitesi üzerinden yayımlandı. Şartları uyan adaylar başvurularını yapabilirler. 4 Eylül'de başlayan başvurular 13 Eylül'de yani yarın bitiyor. İş başvuruları iş-kurun resmi sitesi iskur.gov.tr adresinden yapılıyor.

Noter huzurunda kura çekilecek
Sağlık Bakanlığı'ndan işç alımına ilişkin yayınlanan açıklamada alınacak kişilerin sürekli işçi olarak istihdam edileceği bilgisi verildi. Kura usulüne tabi kadrolarda istihdam edilecek sürekli işçiler, İş - Kur tarafından bildirilen adaylar arasından Sağlık Bakanlığınca noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek. Kura yeri ve zamanı ile kura sonuçları yhgm.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Kimler başvuramaz!
İşe alımda kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecek. Başvurada yanlış bilgi verenlerin ataması yapılmayacak.  Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecek. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacak.

İşe başvuru şartları : Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

a) Engelli, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar hakkındaki ilgili mevzuat hükümleri ile 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak.
c) Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu olmak.

d) Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden / programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika / belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

e) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

*Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla (Doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğunu belirten sağlık kurulu raporu) belgelendirmeleri gerekmektedir.

*Eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylardan; a) Eski hükümlüler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, affa uğramış olsa eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

b) Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar, sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını belgelendirecekler.

Sağlık bakanlığı işçi alımı kadroları için tıklayın