BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  SAĞLIK

Bu yiyecekler çok acıktırıyor

Yapılan bir araştırmaya göre 'glisemik' değerleri yüksek olan bazı besinler kişiye sürekli olarak açlık hissi veriyor

Abone ol

Öncelikle 'Glisemik indeks' nedir?

Glisemik indeksin ne olduğunu bir örnek üzerinden açıklamak gerekirse... Bir parça beyaz ekmeği suya koyduğunuzu düşünün. Bir süre sonra ekmeğin su içinde parçacıklara ayrıldığını görürsünüz.

Şimdi de aynı beyaz ekmeği yediğinizi düşünün. Aynı parçalanma midenizde de olacaktır. Üstelik bu parçalanma hızı, sudakinden farklı olacaktır. İnsanın midesinde ve bağırsaklarında bulunan sıvılar ve güçlü enzimler, ekmeğin daha kısa sürede sindirilmesini sağlar.

Peki bizi en çok acıktıran besinler neler?

 Patates
DNA sentezinden, kan hücrelerinin yapımına, hücreler arası iletişimi sağlayan fosfolipidlerin sentezlenmesine, kalp sağlığını korumaya, beyin ve sinir sisteminin aktivitesine, fiziksel performansın artırılmasına kadar pek çok işlevde görev alır.

 


Havuç

Karotenoidler kalp hastalıkları riskini azaltan, özellikle gece görüşünü sağlayan, maküler dejenerasyona ve katarakt gelişimine karşı koruyucu etki gösteren önemli bileşenlerdir.

 

Bezelye

Zengin içeriği sağlığı olumlu etkiler. Kemik sağlığını koruyan önemli besin öğelerini içerir. Bezelye aynı zamanda folik asidin ve B6 vitaminin de önemli bir kaynağıdır.

 

Mısır

İçeriğindeki zengin folat ve posa nedeniyle kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Mısır, akciğer kanseri gelişim riskini önemli düzeyde azaltan beta-kriptoksantin yönünden zengindir.