BIST 10.286
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.406,37
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Bu yarayı birileri artık durdursun!

Türk Eğitim-Sen, atanamayan öğretmenlerin durumuyla ilgili sert bir açıklama yayımladı. Hükümetten talepte bulundu.

Abone ol

Türk Eğitim-Sen, ağustos ayında en az 100 bin öğretmenin atanmasını talep etti. Türk Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, eğitim fakültelerinden mezun olan, buna rağmen yıllarca ataması yapılmayan öğretmenlerin Türkiye'nin kanayan yarası olduğu ileri sürüldü.

Son zamanlarda intihar eden öğretmenlerin sayısında ciddi artış olduğu öne sürülen açıklamada, ''Son intihar haberi bu kez Diyarbakır'dan gelmiştir. İntihar eden öğretmen Mustafa Kaya'nın KPSS'ye hazırlandığı, sürekli ders çalıştığı ve aşırı stres nedeniyle bunalıma girdiği ifade edilmektedir'' değerlendirmesi yer aldı.

2011 Ağustos ayında 11 bin 475, 2012 Şubat ayında da 15 bin 934 öğretmen atamasının gerçekleştirildiği anımsatılan açıklamada şöyle:

''Öğretmenler büyük bir hevesle Ağustos ayında yapılacak atamaları beklemektedir. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz, Ağustos ayında en az 100 bin atama yapılmasıdır. Bakan Dinçer bilmelidir ki; 10 bin, 20 bin atama, ne atama bekleyen öğretmenleri tatmin eder, ne de 130 bin öğretmen açığını giderir.''