BIST 9.830
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.459,48
HABER /  DÜNYA

Bu ülkede el sıkışmak zorunlu oldu asıl niyet ise çok başka

İsviçre’nin Lozan kentinde geçtiğimiz yaz görevlilerle el sıkışmayı reddeden Müslüman çiftin vatandaşlık başvurusu askıya alınmıştı. İsviçre’de yaşanan bu olay o dönem Danimarka’ya da yansımıştı. Danimarka geçen yaz ülke gündemine gelen tokalaşmada skandal bir karar aldı.

Abone ol

DANİMARKA skandal kararları ile yine dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Daha önce Hz. Muhammed'e hakaret eden ve mültecileri ezen bakanı ile gündeme gelen ülke şimdi ise vatandaşlığa kabul edilme töreninde, yeni vatandaşların el sıkışmalarını gerektiren bir yasayı kabul etti. Muhalifler, yeni yasanın, dini kurallar gerekçesiyle karşı cinse dokunmaktan kaçınan Müslümanları hedef aldığını belirtiyor.

Aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi sözcüsü Martin Henriksen, vatandaşlık töreninde el sıkışma konusunda yaptığı açıklamada, "Eğer bir kişi bu kadar basit ve anlaşılır bir şey yapamazsa, Danimarka vatandaşı olmak için bir neden yoktur" ifadelerini kullandı.

ASIL DERT MÜSLÜMANLAR

Henriksen ayrıca, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek olan yasanın, “Danimarka'ya uzun zamandır gerçekleşen Müslüman göçü” nedeniyle yapılması gerektiğini belirterek, bunun vatandaşlık törenlerinde peçe giyen Müslüman kadınlara yönelik bir yasağı izleyeceğini umduğunu da sözlerine ekledi.

BATININ İLK SKANDALI DEĞİL
Fransa'da yaşayan ve vatandaşlık başvurusunda bulunan Cezayirli bir kadın, Vatandaşlık Kabul Töreni sırasında dini inançları sebebiyle üst düzey bir erkek yetkilinin elini sıkmayı reddetmişti.

İsviçre'nin Lozan kentinde ise Müslüman bir çiftin İsviçre vatandaşlığı için yaptığı başvuru, "karşı cinsle el sıkışmayı reddettikleri" gerekçesiyle geri çevrilmişti. 

Danimarka'dan skandal karar İnsanları ıssız adada toplayacak

Danimarkalı bakan Hz. Muhammed'e hakaret etti