BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.417,31
HABER /  DÜNYA

Bu tırnaklar ne renk? Lila mı bordo mu?

Bu elbise ne renkten sonra şimdide bu tırnaklar ne renk tartışması başladı Sizce bur tırnaklar ve ruj ne renk Lila mı bordo mu?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 'Bu tırnaklar ne renk lila mı bordo mu' tartışması 'Bu elbise ne renk' sorusunun pabucunu dama atacak cinsten... Tüm dünyada çılgınca bir akım haline getiren Photoshop-optik yanılsama fotoğraflarına bir yenisi daha eklendi Günlerce tartışılan ve 'altın- beyaz mı yoksa mavi-siyah mı' olduğuna karar verilemeyen elbisenin ardından 'Bu tırnaklar bordo mu lila mı?' tartışması başladı...

RUJ VE OJENİN GERÇEK RENGİ NE, LİLA MI BORDO MU?

Günlerce tartışılan elbise için "mavi - siyah mı, beyaz - altın sarısı mı" soruları sosyal medyayı kasıp kavurmuştu Elbisenin ardından yeni bir tartışma viral oldu: Bu resimdeki ruj ve ojenin rengi ne? Lila mı, bordo mu?

RESİMLER AYNI!

Tartışmalı fotoğraftaki oje ve rujun asıl renginin ne olduğu sorusunun cevabı aslında çok basit: Her iki resim bire bir aynı! Aralarında hiçbir renk farkı yok! Aslında basit bir Photoshop hilesi olan bu optik yanılsamanın en iyi kanıtı Twitter'da verildi.

bu-tirnaklar-ne-renk-lila-mi-bordo-mu.jpg 

AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFLARI MASAÜSTÜNÜZE İNDİRİP DENEYİN GÖRECEKSİNİZ!

Fotoğrafta lila rengi görülen ruj ve oje; fotoğraf bağımsız olarak açıldığında siyah fon üzerinde bordo görülüyor! aşağıdaki fotoğrafları masaüstünüze indirip Photoshop programıyla açtığınızda, PNG formatında açılan iki resmin de aynı renkte olduğunu göreceksiniz!

ARKA FON RENGİNE GÖRE DEĞİŞİYOR!

Photoshop'la test edildiğinde dudak ve tırnakların aslında, kırmızı pikseller barındırsa da transparan olduğu, Bu nedenle de arka fon rengine göre, renkleri daha açık ya da çok daha koyu gördüğümüz anlaşılıyor.

Resmin Photoshop'ta orijinal hali ise şöyle:
bu-tirnaklar-ne-renk-lila-mi-bordo-mu-1.20150316121519.jpg 

BU 'RENK EFSANESİ' NASIL DOĞDU? 'BU ELBİSE NE RENK' SENDROMU NASIL BAŞLADI?

Bu elbise ne renk tartışması dünyayı sallayınca o elbise de meşhur olmuştu. Sosyal medyada yapılan 'bu elbise ne renk ' anketinde bakanların yüzde 60'ı mavi-siyah yerine beyaz altın rengi görünce firma elbisenin o rengini üretmişti. 

'Swiked' adlı 21 yaşındaki İskoç şarkıcı Caitlin McNeill tarafından Tumblr'da yayınlanan ve sosyal medyada kıyameti koparan elbise fotoğrafı dünyayı 'hangi renk olduğu konusunda' resmen ikiye bölmüştü.

Geçen hafta internete konulan fotoğrafıyla tüm dünyayı hangi renk olduğu sorusunun yanıtını bulmaya iten ‘elbise’nin altın-beyaz versiyonu yapıldı.

beyaz-elbise1.jpg
Sosyal medya kullanıcıları renk konusunda ikiye bölünmüş, bir kısmı siyah-mavi, bir kısmı altın sarısı-beyaz olduğunu söylemişti,

Roman Originals Kreatif Direktörü Ian Johnson, fotoğrafın kartopu etkisiyle tüm dünyaya yayılmasının ardından renginin siyah-mavi olduğunu açıklamış, “Ancak bu tartışmanın ardından altın ve beyaz renklerinde versiyonunu da yapmaya karar verdik” demişti.

elbise.jpg

Sınırlı sayıda üretilen ‘altın sarısı-beyaz’ elbise, bugün online alışveriş sitesi e-Bay’de açık artırmaya girecek. Geliri ise İngiliz yardım kuruluşu Comic Relief’e bağışlanacak.

Üretici firma Roman Originals’ın sözcüsü Daily Mail’e yaptığı açıklamada, interneti ikiye bölen elbisenin, altın sarısı-beyaz versiyonuyla dünyanın en çok istenen elbisesi olabileceğini söyledi.

beyaz-elbise3-684x1024.jpg