BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu sözlerle kandırıp ilişkiye girdi

Zonguldak'ta 23 yaşındaki evli adam evlenme vaadi ile ilişkiye girdiği kızın kemik yaşının 16 çıkması üzerine 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

Abone ol

Zonguldak'ta evli bir adam arkadaşlık yaptığı küçük kızla ilişkiye girdi. Olaydan 1 hafta sonra  ruh sağlığı bozulan kız jandarmaya giderek şikayetçi oldu.

A.C., daha önceki duruşmada verdiği ifadesinde, "Ümit ile arkadaşımın evine giderken tanıştık. Daha sonra arkadaşlığımız ilerledi. Evdeyken kapıyı kilitledi. Cinsel ilişkiye girdik" dedi.

Zonguldak'ta oturan 23 yaşındaki Ümit A., ’küçük yaşta çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 15 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada, küçük kızın kemik yaşının 16 olarak belirlenmesi üzerine tahliye edildi ve 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

'BOŞANIP SENİNLE EVLENECEĞİM'

Olay, 2009’da meydana geldi. Evli olan Ümit A., iddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptığı A.C.’yi arkadaşının evine davet etti. Ümit A., eşinden boşanıp evleneceğini söylediği A.C. ile ilişkiye girdi. A.C., olaydan 1 hafta sonra jandarmaya giderek şikayetçi oldu. A.C.’nin, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki muayenesinde olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulduğu belirtilirken, Ümit A. ise tutuklandı.

KAPIYI KİLİTLEDİ İLİŞKİYE GİRDİK

Sanık hakkında, ’Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. A.C., daha önceki duruşmada verdiği ifadesinde, "Ümit ile arkadaşımın evine giderken tanıştık. Daha sonra arkadaşlığımız ilerledi. Evdeyken kapıyı kilitledi. Cinsel ilişkiye girdik" dedi. Nüfus kaydında 14 yaşında olan A.C.’nin, İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesinde ise olay tarihinde kemik yaşının 16 olduğu belirlendi. Suçlamayı kabul etmeyen Ümit A., bunun üzerine tahliye edildi.

Bugünkü karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Ümit A. katılmazken, A.C. ve avukatlar hazır bulundu. Karar öncesi hakimin söz verdiği A.C., "’Şikayetim devam etsin’ desem bir sonuca varılmıyor, ’etmesin’ desem yine aynı" dedi. A.C.’nin kemik yaşının 16 olarak belirlenmesiyle suç vasfının değiştiğini ve sanığın eyleminin, ’reşit olmayan mağdure ile cinsel ilişki’ suçunu oluşturduğuna hükmeden mahkeme heyeti, duruşmalardaki iyi halini de dikkate alarak Ümit A.’ya 5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

BORCU İÇİN ANNESİNİ GASP ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

BÖYLE EVLAT OLMAZ OLSUN!

Şanlıurfa'da, bir akrabasına olan borcunu ödemek için kar maskesi takarak girdiği evde 78 yaşındaki annesini darp edip, elini ve ağzını bantladıktan sonra altın ve parasını çalan 53 yaşındaki A.K. polis tarafından yakalandı.

Olay; dün akşam saatlerinde Türk Meydanı Mahallesi'nde meydana geldi. İşsiz olduğu öğrenilen 53 yaşındaki A.K., bir akrabasına olan 4 bin 500 liralık borcunu ödeyemeyince, annesini soymaya karar verdi. İddiaya göre, bu yönde plan yapan A.K. yüzüne kar maskesi taktıktan sonra gizlice yalnız yaşayan annesi H.K.'nin evine girdi. Mutfağa giren A.K., arkasından yaklaştığı ve kendisine karşı koyan annesini darp edip koli bandıyla ağzını ve elini bağladı. A.K., etkisiz hale getirdiği annesinin kolundaki bilezik ile arama yaptığı evdeki bin lira para ile altınları alarak kaçtı.

H.K., gece komşuları tarafından eli ve ağzı bantlı halde darp edilmiş olarak bulununca durum polise bildirildi. Yaşlı kadının evine gelen polisler parmak izi incelemesi yaparken, eve gelen oğlu A.K.'nin şüpheli ve tedirgin davranışlar sergilemesi güvenlik güçlerinin dikkatini çekti. Polis, eve kolaylıkla girildiğini saptaması, tedirgin davranışlar sergilemesi ve 4 bin 500 lira borcu olduğunu saptadığı A.K.'yi takibe aldı. Polis, akrabasına borcunu birkaç gün içerisinde ödeyeceğini söylediği öğrenilen A.K.'nin Şair Nabi Mahallesi'ndeki evine baskın düzenledi. Evde arama yapan polis, çocuk odasındaki bir dolapta gasp edilen bin lira para ile bilezik ve altınları buldu. Bunun üzerine A.K. gözaltına alındı ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Annesini darp edip, elini ve ağzını bantladıktan sonra evde bulunan değerli eşyaları çalan A.K., sorgulamasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve 'Gasp' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

SİS ÖLÜM GETİRDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]MARDİN'DE KORKUNÇ KAZA!

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde aşırı sis nedeniyle yol kenarına park eden TIR'ın dorsesine arkadan çarpan 63 HC 725 plakalı otomobil, içinde bulunan ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kızıltepe İlçesi'nden geçen İpek Yolu'nda saat 21.30 sıralarında, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nden Mardin'in Kızıltepe İlçesi istikametine doğru giden ve sürücüsü öğrenilemeyen 63 HC 725 plakalı otomobil, sis nedeniyle benzin istasyonu önünde park halindeki 47 PL 271 plakalı TIR'ın dorsesine arkadan çarptı. Meydana gelen kazada otomobil içerisinde aralarında çocukların da bulunduğu 6 kişi yaralandı. Benzinlik görevlilerinin haber vermesiyle olay yerine gelen itafiye ekipleri, araç içerisinde sıkışan yaralıları çıkarmak için uzun süre uğraşmak zorunda kaldı. İtafiye ekipleri otomobilin bazı parçalarını demir makaslarla keserek sıkışan yaralıları kurtardı. Yaralılar ambulanslarla Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere götürüldü.

Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Ölen 2 kişinin Suriye uyruklu oldukları öğrenildi. Kazada, Kasım Akgedik, Abdullah Çapan ile Suriye uyruklu olan Muhammed Tiaari ve Maktabaa Alli isimli 4 kişi, Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Doktorlar, yaralıların sağlık durumunun ciddi olduğunu belirtirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.