BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Şirince'ye gidiş var dönüş yok!

21 Aralık’ta dünyanın sonunun geleceğine ve Şirince Köyü’nün zarar görmeyeceğine inananlar köye sadece gidiş bileti alıyor.

Abone ol

Şirince’ye tek yön... Maya takvimine göre 21 Aralık’ta kıyametin kopacağı ve bu tarihte İzmir’in Şirince ve Fransa’nın Bugarach köylerinin zarar görmeyeceğine yönelik iddialar uçuşlara da yansıdı.

Avrupa’nın uçak bileti karşılaştırma motoru Skyscanner’in yaptığı araştırmada 21 Aralık tarihinden önce Fransa’nın güneyine yapılan tek yönlü uçak bileti aramalarında yüzde 41 oranında artış gözlenirken, İzmir’e yapılan aramalarda da yüzde 30’luk bir artış dikkat çekiyor.

Uçuşların tek yön olarak aranması kehanete inananların ne kadar ciddi olduğunu da gösteriyor.

DÜNYA İNANIYOR ONLAR KUTLUYOR

Öte yandan Maya uygarlığına ev sahipliği yapan Orta Amerika yeni yıl hazırlığında... Fransa merkezli haber ajansı AFP Meksika ve Orta Amerika’ya giderek ‘kıyamet’ öncesinde yapılanları araştırdı. Ajans Meksika, Belize, Guatemala, El Salvador ve Honduras’ta kıyametin kutlamalarla karşılanacağını açıkladı. Kıyametin kopacağına değil, yeni bir devrin başlayacağına inananlar 21 Aralık tarihinde toplanarak festivaller düzenleyecek. Guatemala Devlet Başkanı Otto Perez Molina ve Honduras Cumhurbaşkanı Porfirio Lobo da kutlamalara katılacak.