BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu sözleri söyleyen danışman kim?

Tunus ziyaretinde Ankara'dan milletvekilinin istifa haberi gelir. İstifaların 50-60'ı bulabileceğini iddia eden gazetecilere Erdoğan'ın danışmanın verdiği cevap çok ilginç

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Tunus ziyaretinde istifa haberleri kafileye ulaşınca yorumlar da beraberinde geldi. Halka ve Olaylara Tercüman'ın genel yayın yönetmeni Aydın Candabakoğlu Erdoğan'ın danışmanının istifalara karşı getirdiği yorumunu Başbakan'ın gezileri fıkra oldu yazısına taşıdı.

TUNUS'TA Başbakan'ın ikili ve heyetler arası temasları sürerken, AKP'den bir istifa haberi daha geliyor.

Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu da AKP'den ayrıldı. Ankaralı meslektaşlarımız AKP'den istifaların 50-60'ı bulacağını söylüyor. "Bu kadar olur mu?" diye hayretle soruyorum. Soruma cevap gelmeden Başbakan'ın danışmanlarından biri geliyor masaya. İstifayı naklediyor arkadaşlar. "Giden gider, kalan sağlar bizimdir" diyor.

Fıkralardan başladık, devam edelim bari.

Dönem, hakkında en çok fıkralar üretilen Yıldırım Akbulut dönemi. ANAP'tan peş peşe istifalar yaşanıyor. O zaman da etrafındakilerden biri, "Giden gider, kalan sağlar bizimdir" der. Akbulut'a moral vermek için.

Yıldırım Bey şaşkınlık içinde müdahale eder:

"Fikri Sağlar bizim partiye ne zaman katıldı ki!"

Başbakanlar, iktidardakiler, milletvekilleri daha doğrusu insanlar gelip geçicidir.

Bugün varlar, yarın yok...

Bugün varız, yarın yok...

Önemli olan gelecektir. Devletlerin, milletlerin, ilişkilerin, dostluğun geleceği... İktidarların, insanların görevi bu geleceği sağlamak olmalı. Bunun için gezmek gerekiyorsa, dünyanın etrafını bilmem kaçıncı kez dolaşmış da olsa tabii ki gezilecek. Varsın fıkralara konu olsun. Kaldı ki fıkralara konu olmak her zaman kötü değildir.

Unutmayalım, bir dönem de iktidardakileri, "Koltuklarından kalkıp, Haymana'ya bile gitmiyorlar" diye eleştiriyorlardı.

Şimdi dünya, Haymana kadar yakın oldu. Bu bir tercih meselesi.

Yazı:Aydın Candabakoğlu
Kaynak:tercuman.com.tr

ani