BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,88
ALTIN 2.415,96
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bu sözleri söyledi mi?

CHP'li belediye başkanı Selami Öztürk partisini en zayıf yerinden vurdu...

Abone ol

Polis operasyonlarıyla zor günler geçiren CHP'li belediyeler, CHP Genel Merkezi'nden de yeterli desteği bulamayınca çareyi örgütlenmekte buldu.

CHP'li belediye başkanlarının biraraya geldiği toplantıda Ankara'ya gönderilen mesaj ise partide taşları yerinde oynatacak gibi görünüyor.

 SODEM toplantısında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP Genel Merkezi'ni topa tutarak 'Genel Merkez ancak para lazım olunca bizi arayıp soruyor' dediği öne sürüldü.

Haberin çeşitli yayın organlarında yayımlanmasının ardından açıklama yapan Öztürk, "yanlış anlaşıldığını" açıkladı.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM ) tanıtım toplantısı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ev sahipliğinde Klassis Otel'de gerçekleşti. gercekgundem.com'un haberine göre 30 CHP'li belediye başkanının bir araya geldiği toplantıda konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, derneğin kurulma amacının CHP'li belediyelerin bir birine sahip çıkması ve birlik içinde hareket edilmesi amacını taşıdığını söyledi.

'AKP' DAHA DEMOKRATİK CHP İSE STATÜKOCU VE FAŞİST

SODEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk "Avrupa'da AKP' daha demokratik bir parti olarak biliniyor. CHP ise statükocu ve faşist düşünceye sahip bir parti alarak biliniyor. Amacımız Türkiye genelinde yer alan 500 CHP'li belediyenin 400'ünü SODEM'e üye yapmak. Hepinizin bildiği gibi özellikle CHP'li belediyelere baskınlar düzenleniyor. Hangi belediyemize baskın düzenlenirse bizler o belediyemize ve başkanımıza sahip çıkmalıyız. Maalesef genel merkezdekiler para lazım olunca 'gelin bakalım buraya' diyor ama belediyelerimize baskın düzenlendiğinde tepki koymuyorlar. Belediye başkanlarına ve belediyesine sahip çıkmıyor. Bizler birlik içinde olmalıyız. Hem partimizin misyonunu vizyonu anlatmalıyız hem de birbirimize sahip çıkmalıyız" dedi.

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Klassis Hotel'de gerçekleştirilen SODEM Toplantısında açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, Sodem'in kuruluş amacını faaliyetlerini bahsederek "Bu düşünceyi büyük bir inançla bizleri bu konuda hiç tereddütsüz ikna eden ve bunu kuruluşunu sağlayan derneğimizin başkanı ve tecrübesini bizlerle paylaşan sevgili abimize teşekkür ediyorum. Amacımız birlik beraberlik içinde olup CHP'yi daha yukarılara taşımak ve daha iyi anlatmak. CHP'li bir belediye başkanımızın sıkıntısı olduğunda yanında olmalıyız. Birbirimize sahip çıkmalıyız " diye konuştu.

"BU SÖZLERİ SÖYLEMEDİM"

CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Genel merkez ancak para lazım olunca bizi arayıp soruyor" sözlerinin eksik yansıtıldığı için "yanlış anlaşıldığı"nı söyledi. Öztürk, "Sözlerimin tamamı okunduğunda neyi ifade etmek istediğim anlaşılacaktır" dedi.

Gerçek Gündem.com'un "CHP'li Öztürk'ten ağır sözler'' başlığıyla duyurduğu haber üzerine Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'ı arayan Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Sözlerim eksik yansıtılmış" dedi. Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM ) Silivri'deki tanıtım toplantısında konuştuğunu ve güncel - siyasal gelişmelere ilişkin yorumlar yaptığını belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O toplantıda, CHP Genel Merkezi'ne ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundum. Somali, Kenya, Deprem gibi sosyal etkinliklerde ve yardım kampanyalarında belediye başkanlarının hatırlandığını, baskılar karşısında ise yalnız bırakıldığımızı söyledim. Yoksa; genel merkezin bizden para istediğine ilişkin bir sözüm de yorumum da olmadı. Ancak; haberinizdeki ifadeye göre, genel merkez sanki bizden para istiyormuş gibi bir anlam çıkıyor. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Biz sadece sosyal kampanyalarda hatırlanmak istemiyoruz. Baskılarla karşı karşıya olduğumuzda da genel merkezi yanımızda görmek istiyoruz. Sözlerim bundan ibarettir."

AK PARTİ'Lİ VEKİL HABERİ OKUMAMIŞ

"Bugün haberinizin ardından bir AKP'li miletvekili, sözlerimi Meclis Genel Kurulu'nda okumuş. Güya ben, CHP faşist, AKP demokratik demişim. Bu da tamamen AKP'li vekilin çarpıtmasıdır. Söylediğim şudur. Batı'da ve Avrupa'da CHP hakkında yanlış bir imaj var. Bizi faşist, AKP'yi demokrat sanıyorlar. Bu imajı yıkabilmek için Avrupa'ya daha çok gitmemiz gerekiyor. Gidip kendimizi anlatmamız gerekiyor. AKP'li vekil, ara başlığı okuyup haberin tamamını okumayınca ortaya garip bir durum çıkmış. Bu çarpıtmanın da kamuoyuna duyurulmasını görev biliyorum."