BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu şenlik görenlerin iştahını kabarttı!

İstanbul Gaziantepliler Derneği'nce geleneksel hale getirilen Gaziantep Yiyecekleir Şenliği büyük beğeni topladı.

Abone ol

İstanbul Gaziantepliler Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlendiği ''Gaziantep Yiyecekleri Şenliği'', Kadıköy'de düzenlendi.
Kadıköy Özgürlük Parkı'ndaki şenliğin açılışında konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Gaziantep'in her konuda olduğu gibi şenlik düzenlemede de ayrıcalığını ortaya koyduğunu söyledi.

Sarı, ''Bu gün burada Gaziantep'in Burç ormanlarında olduğu gibi gökyüzüne ulaşan dumanlarla, Gaziantep'in, kebabıyla, katmeriyle, tatlılarıyla yemek kültürünü yaşıyoruz. Bu şenlikte de, İstanbul'da bulunanlar Gaziantep'in kültürünü her yönüyle yaşıyorlar. Biz yöneticiler olarak, Gaziantep'i, bir marka şehir, bölgesinde lokomotif bir şehir haline getirebilmek için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

İçli köfteden mumbara

Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı İnal Aydınoğlu da, şenlikte, Gaziantep'in lezzetini ve dostluğunu herkesin yaşayacağını anlattı.

Gaziantep'in tanınmış restoran, tatlıcı ve kuru gıda firmalarının katıldığı şenlikte, Gaziantep'in dünya çapında üne sahip içli köfte, mumbar, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça ve katmer gibi yemekleri sunuldu.