BIST 10.919
DOLAR 32,17
EURO 34,90
ALTIN 2.500,60
HABER /  SPOR

Bu prim dudak uçuklatıyor

Bosna-Hersek'i yenerlerse muazzam bir prim alacaklar. Ne kadar mı?

Abone ol

Ay-Yıldızlı futbolcularımız çarşamba günkü maçı alırsa köşeyi dönecek. Gruptan çıkmamız halinde Fatih Terim de 700 bin dolar ödül alacak. UEFA ise Futbol Federasyonu'na hoşgeldin parası olarak 7.5 milyon euro ödeyecek.

A Milli Takımımız EURO 2008 yolunda mutlu sona iyice yaklaşırken herkesin cebi dolacak. Futbol Federasyonu'nun resmi olarak açıklamasa da Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne gidilmesi durumunda futbolculara toplam 2.5 milyon euro prim vereceği öğrenildi. Bu rakamın daha önce kadroya çağrılan futbolcuları da kapsayacağı belirlenirken, Fatih Terim'in de 700 bin dolar ödül alacağı öne sürüldü.

15 MİLYON EUROYU BULACAK

Bu arada Türkiye'nin EURO 2008'e gitmesi Futbol Federasyonu'na da yarayacak. Federasyon ilk etapta UEFA'dan 7.5 milyon euro hoşgeldin parası alacak. Bu rakam sponsor ve diğer gelirlerle birlikte 15 milyon euroyu bulacak.

UEFA'nın vereceği bununla da sınırlı kalmayacak. Türkiye finallerde grupta alacağı her galibiyete 1 milyon euro, beraberliğe ise 500 bin euro ödül alacak. Bu rakamlar çeyrek final sonrası artacak.