BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Bu piyasaya yatırım yaparken dikkat!

Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen, Türkiye'de pek bilinmeyen bir piyasayı yakın plana alıyor...

Abone ol

Türkiye'de şimdilik pek bilinmeyen Foreks piyasasını tartışmaya açan Özlem Denizmen'den hem okur e-mailine yanıt hem de girişimci adaylarına üç önemli uyarı geldi...

www.paradurumu.tv adlı sitesinde para ve yatırıma ilişkin ne varsa kuşatıcı öneriler yapan Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen, Türkiye'de pek bilinmeyen Foreks piyasasını tartışıyor.

Önce Denizmen'e gelen e-maile bir göz atalım:

’Merhaba Özlem Hanım,

Ben 29 yaşında bir öğretmenim. Forex piyasası hakkında çok yeniyim, reklamlarında 200$ ile 17000$ yapın gibi örnekler var, ama bu uğurda evini malını mülkünü batıranda varmış. Bu yolla para kazanmak mümkün müdür? Parayı kolay kazanmıyorum. O yüzden size sormadan risk almak istemedim. Şimdiden teşekkürler. Özgür, Yalova’’

Şimdi söz sırası Denizmen'de

Merhaba Özgür,

Foreks Piyasası dünyada işlem gören en derin piyasa. Son yıllarda banka ve aracı kurumların müşterilerine verdiği bir hizmet aynı zamanda.

Avantajları;

Oldukça likit bir piyasa.  7 gün 24 saat arada bir broker veya herhangi bir aracı bulunmadan elektronik ortamda döviz piyasasında işlem yapabiliyorsun. Aynı zamanda bu sistem üzerinden online olarak ABD ve Avrupa bankalarında hesap açma imkanın bulunuyor.

Türkiye’deki mevzuat henüz belirsiz.

Düzenli, bilinçli  ve bilgi düzeyi yüksek bir seviyede takip etmediğinde, yönetmediğinde ciddi kayıplar yaşayabilirsin. Zor kazanç elde eden birinin bu piyasada işlem yapmasından ziyade iyi bir yatırım danışmanı ile Türk para ve sermaye piyasalarında işlem yapması daha sağlıklı olabilir.

Benim tavsiyem diğer yatırım araçlarını incele, araştır ve sana uygun olanı seç. Bankacınla görüş. Bilgi al. Sana uygun yatırım aracını beraber seçin.

Eğer iş olarak yapmak istiyorsan, bir fikir geliştir ve girişimci ol derim, 3 şeye ihtiyacın var:

1. Girişimci ruhu, heyecanı, isteği
2. Teknik uzmanlık (alanında)
3. Yönetsel tecrübe

Kosgeb e de basvurabilirsin.