BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,57
HABER /  DÜNYA

Bu okyanus ötesine bir mesajdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için kefen giyip, İstanbul’dan Ankara’ya doğru yürüyerek gitmeyi hedefleyen Remzi Can, Gebze’y...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için kefen giyip, İstanbul’dan Ankara’ya doğru yürüyerek gitmeyi hedefleyen Remzi Can, Gebze’ye ulaştı. Can, eylemi için, "Bu okyanus ötesine verilen bir mesajdır" dedi.
Yolsuzluk operasyonları sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıldığını düşünen ve kendisine destek vermek için kefeni simgeleyen beyaz bir örtüye sarılarak İstanbul’dan Ankara’ya doğru yürümeye başlayan Remzi Can, Kocaeli’nin Gebze ilçesine ulaştı. İstanbul Zeytinburnu’nda yaşayan Remzi Can, Edirnekapı Şehitliği’ndeki Mehmet Akif Ersoy’un mezarında dua ederek başladığı destek yürüyüşüne havaların soğuk olmasına aldırmadan, zaman zaman sırtındaki çadırını kurup dinlenerek yoluna devam ediyor. Yolsuzluk operasyonları sonrasında Başbakan Erdoğan’a acımasızca saldırıldığını düşünen ve kendisine destek olmak adına Ankara’daki Meclis binasına doğru yürüyüşe başlayan Can, tek hedefinin Başbakan ile karşılıklı oturup sıcak bir sohbet etmek olduğunu dile getirdi.
Yolculuğunun amacının Başbakan Erdoğan’a ve arkadaşlarına destek vermek olduğunu dile getiren Remzi Can, “Son bir hafta 10 gündür yapılan haksız suçlamalar, çamur at izi kalsın misali yapıldığını ve bu ülkenin kalkınmasını istemeyen kişilerin bu haberleri çıkardığını inandığım için yola çıktım. Kefeni mi de giydim çünkü Başbakan’ın sözü her zaman kefenimdir ve ben de kefenimle kendisine destek vermek için yola çıktım. Ben inanıyorum çünkü onların yolu hak yolu, bu yolda ben de gerekirse kendilerine ölüme varacak kadar destek vermeye razıyım” dedi.

"BU OKYANUS ÖTESİNE MESAJDIR"
Yürüyüşüne Mehmet Akif Ersoy’un mezarından başlamasının bir mesaj olduğunu söyleyen Can, “Bu okyanus ötesine verilen bir mesajdır aslında. Ben okyanus ötesine diyorum ki, ‘hiç mi Mehmet Akif’in hayatını okumadınız, hiç mi Peygamber Efendimizin hayatını okumadınız?’ O mübarek taşlandı ama hiçbir zaman ağzından kötü bir söz çıkmadı. Mehmet Akif Ersoy 7-8 yıl sürgünde yaşadı ama memleketi hakkında bir kötü söz söylemedi. Ben 43 yaşındayım, hayal edip gözlerimi kapadığımda 20 sene evvel dünya uzaya giderken bizde sular kesiliyordu, yollar yoktu. Şimdi Başbakanımızın bu ülkeyi bu durumlara getirmesini nasıl görmeyiz ki?” diye konuştu.
Remzi Can, Ankara’daki Meclis binasına vardığında Başbakan Erdoğan’la kısa bir süre de olsa görüşmek istediğini belirterek, “Aslında benim amacım ilk yola çıkarken, Meclis’e gittiğimde Başbakanımın bir kahvesini arkadaşlarıyla birlikte içmek. Eğer kendilerine bir sarılabilirsem çok mutlu olacağım. Zeytinburnu ve İstanbul halkının yanlarında olduğunu anlatmak istiyorum.,
(İHA)